PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1045}

Łowca jeleni

The Deer Hunter
1978
8,1 133 tys. ocen
8,1 10 1 132671
8,4 61 krytyków
Łowca jeleni
powrót do forum filmu Łowca jeleni

De Niro dobry ale......

użytkownik usunięty

Robert De Niro naprawdę jest świetnym aktorem i w tym filmie stworzył niezapomnianą postać ale wg mnie to Christopher Walken jest gwiazdą tego filmu.To on wspaniale zagrał mężczyzne który po strasznych przeżyciach załamał się i postradał zmysły. W scenie w której w Sajgonie grał w rosyjską ruletkę z Michaelem płakałam jak dziecko. A potem umiera. To on zasługuje na szczególne pochwały. Oskar jest w pełni zasłużony. Dla mnie to on na zawsze będzie największym bohaterem tego filmu.

tak
Zgadzam sie z Tobą w zupełności - dla mnie to właśnie Walken jest esencja tego filmu !

użytkownik usunięty

Dziękuje....
...że to napisałaś,bo teraz ja nie będe musiała sie męczyć :)
Zresztą lepiej bym tego nie ujeła,gratuluje i w pełni sie zgadzam

Walken
Po tym filmie Walken stał się dla mnie jednym z najważniejszych aktorów. Przejmująca rola jaką odrywa w tym filmie na długo jeśli nie na zawsze wyryje się w pamięci widza.
Później jeszcze widziałem z nim "Armię Boga" To też popis ale już nie taki jak w "Lowcy jeleni"
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9

Gra aktorów świetna
zarówno DeNiro, jak i Walkena, ale muszę przynać, że faktycznie ten drugi najbardziej przyczynił się do stworzenia niesamowitego klimatu, jaki panuje w filmie.

Piotrekk

Według wiele kreacji Walkena jest lepszych niż te denirowskie... choć z drugiej strony Walken zbyt często gra w szmatach, więc trudno to tak naprawdę porównywać.
Dla mnie Chris zawsze będzie lepszy, to baaardzo subiektywna ocena, hehe:)

ocenił(a) film na 10

tak, tak, tak! Walken - którego zresztą bez wahania zaliczam do aktorów najlepszych z najlepszych (najściślejsza światowa czołówka) - stworzył w tym filmie jedną z najwybitniejszych kreacji filmowych wszechczasów. Zresztą, zgadzam się co do słowa z autorem powyższego postu, nie będę się dublować ;]

ocenił(a) film na 9

A ja będę oryginalna i powiem, że najlepszą kreację w tym filmie stworzył John Savage. Steven jest bardzo barwną i autentyczną postacią.

też płakałam przy tej scenie w Sajgonie... I mimo że znałam końcówkę tego filmu, naiwnie wierzyłam, że tego nie zrobi... Pokochałam Walkena po tym filmie.