PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1045}

Łowca jeleni

The Deer Hunter
1978
8,1 133 tys. ocen
8,1 10 1 132667
8,4 61 krytyków
Łowca jeleni
powrót do forum filmu Łowca jeleni

Przymierzając się do tego filmu oczekiwałem film pokroju pluton. Niestety nie spodziewałem się, że ten film opowiada bardziej o konsekwencjach wojny niż o niej samej. Szkoda, bo gdybym o tym wiedział ocenił bym go znacznie wyżej.

użytkownik usunięty
adamo0010

A może przenośni nie zrozumiałeś?

ocenił(a) film na 4

to może mi wytłumaczysz tą przenośnie

użytkownik usunięty
adamo0010

Wedug mnie ruletka symbolizuje sama wojne.Jaki jest jej bezsens i jak wiele zabiera.Jest tam sporo takich porwnan.Ja sam obejrzalem wczoraj i po Czasie Apokalipsy jest to najlepszy film wojenny jaki ogladalem.

ocenił(a) film na 4

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Wiem, że ten film to jedno wielkie przesłanie, nie czytałem recenzji filmu (...i to był chyba mój błąd), nie miałem pojęcia, że łowca jeleni to ambitne kino, myslałem, że bedzie to film typu: pluton, byliśmy żołnierzami itp. Najzwyczjaniej w świecie nie byłem przygotowany, nie miałem nastroju do obejżenia tak cięzkiego filmu.
Swoją drogą ciekawe jest to co napisałeś o ruletce, ja ruletke oceniłem tak: W grze bardzo łatwo można było stracić życie, zależało to jedynie od szczęścia i myśle, że chodziło o to, iż w wojnie (tak jak w ruletce) bardzo łatwo można stracić życie i zależy to tylko od łudu szczęścia, wygrana w grze nie dawała nic pożytecznego, a w przypadku przegranej człowiek traci życie, tak samo jest w przypadku wojny- wojna to wieczne zabijanie i nawet wygrana wojny nie dawała oczekiwanego rezultatu.

użytkownik usunięty
adamo0010

Dokładnie tak.A Plutona nie oglądałem więc nie wiem czego się spodziewałeś.