PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1045}

Łowca jeleni

The Deer Hunter
1978
8,1 133 tys. ocen
8,1 10 1 132671
8,4 61 krytyków
Łowca jeleni
powrót do forum filmu Łowca jeleni

sam nie wiem..

ocenił(a) film na 7

sam nie wiem jaka ocene wystawić temu filmowi..czytajac recenczje widząc ocene sadzilem ze po objrzeniu bede wahał sie pomiędzy ocena 9 a 10, a tymczasem jest to raczej rozbrat miedzy 7 a 8, film poprostu do mnie nie przemówił, owszem koncówke filmu faktycznie mozna ocenic jako rewelacyjna, z głębokim przekazem (na co oczywiście skladala sie cala historia przedstawiona w filmie - mm tego swiadomość) natomiast pierwsza czesc filmu wydala mi se nijka stad moje watpliwosci co do oceny..

sharky86

Mam podobnie jak ty. Spodziewałem się rewelacji, a tymczasem grubo poniżej oczekiwań. Za co chcesz wystawić tę ocenę pomiędzy 7 a 8? Bo inni na forum tak film oceniają i nie chcesz odstawać od reszty? Boisz się, że jeśli dasz filmowi słabą oceną, albo powiesz przy kimś prawdę, czyli że się zawiodłeś to ta osoba cię nie zaakceptuje? Powie, że się nie znasz lub coś podobnego? Film do ciebie nie przemówił a mimo to i tak chcesz go wysoko ocenić na 7 lub 8? Dla mnie niedorzeczne. I mała ironia na koniec . Pamiętaj: "Słowacki wielkim poetą był!"

ocenił(a) film na 7
pitzz

Mam mieszane uczucia co do calego filmu, natomiast tak jak wwczesniej wspomnialem druga cześć filmu a szczegolnie koncowka wywolala u mnie pozytywna reakcje. Ocene filmu zawyza, przynajmniej u mnie, role Roberta De Niro oraz Johna Cazale. Szczegolnie Ten pierwszy sprawia ze dany film oceniam o dwa punkty wiecej niz normalnie, stad moje wahanie nie miedzy 5 a 6, a właśnie 7/ 8. Od taka słabość(oczywiscie nie dotyczy to Jego wybitnych filmow mam tu na myśli np "Przebudzenia", ktore osobiście polecam jeśli ktoś chce zobaczyć De Niro w zupełnie innym wcieleniu). Krytyki sie nie obawiam bo kazdy moze mieć swoje zdanie, od tego jest forum, zreszta chetnie poczytam glosy krytyczne wobec mojej oceny filmu, byc moze czegos nie zauwazylem, nie zrozumialem a ktos madrzejszy mi to naświeli..:)

sharky86

Właśnie o to chodziło: o dobrą argumentacje.