Łowcy chmur

Entscheidung in den Wolken
2009
5,0 288  ocen
5,0 10 1 288
Łowcy chmur
powrót do forum filmu Łowcy chmur

i może mi powiedzieć o co chodziło w końcu z tymi chmurami? Ona szukała przyczyny wypadku i znalazła ją?

rybcia13

ja oglądałam :)

---SPOILER---

cytując fragment filmu: "super komórki - zdradliwe fronty burzowe, mające osobliwe cechy" i tego właśnie szukała główna bohaterka, czyli dokładnie tak jak napisałaś: przyczyny wypadku. Przy okazji poszukiwań znalazła coś ważniejszego niż odpowiedzi na swoje pytania, znalazła miłość ;) odnośnie chmur, to nikt nie wierzył w jej wersje wydarzeń, dlatego szukała niezbitych dowodów żeby oczyścić się z zarzutów. Pod koniec filmu okazało się to jednak zbędne, ponieważ ojciec poinformował ją, że została "odwieszona" i może wrócić do pracy. W międzyczasie pojawił się profesor, który za pomoc przy badaniach nad super komórkami obiecał sumę wystarczającą na spłatę długów przez braci. Badania się powiodły, bracia zgarnęli kasę i uratowali firmę, pani pilot miała swoje dowody, wszyscy byli zadowoleni. Nie jest to jednoznacznie powiedziane, ale najprawdopodobniej nie wróciła do latania w liniach lotniczych, tylko została jednak ze swoim facetem i aż chciało by się napisać.. i żyli długo i szczęśliwie ;)