PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37527}

Łzy słońca

Tears of the Sun
2003
7,3 65 tys. ocen
7,3 10 1 64755
5,4 10 krytyków
Łzy słońca
powrót do forum filmu Łzy słońca

Zna może ktoś inne równie rewelacyjne filmy jak ten w takim własnie klimacie inaczej mówiąc w atmosferze afryki ;-) bo jedynie nieco podobne filmy do "łzy słońca" co osobiście widziałęm to "ostatni król szkocji " oraz "krwawy diament" istne arcydzieła

ocenił(a) film na 9

We are soldier
Jarhead
Szeregowiec Rajan

Łzy słońca wybitne ;/ ?
Obejrzałem ten film i powiem szczerze że oglądalo sie go przyjemnie ale !!
W momęcie gdy odłamki granatu wbiły sie Belluci w plecy a Bruce je wyciągnął , a ona wstała i uciekłam z Brucem przed rebeliantami to nogi mi się ugięły ( na szczęście siedziałem ) a łzy zaczęły spływać mi po policzkach ( oczywiście ze śmiechu ). Dałbym tej produkcji 7/10 ale za sceny walk i za ta scenę powyżej 4/10 .

użytkownik usunięty
cs_atm_pl

a ja mysle inaczej :-] bo wlasnie ta ostatnia scena ktora opisales najbardziej mi sie podobala w calutkim filmie i jak dla mnie film zasluguje na spokojnie 10

ocenił(a) film na 10
cs_atm_pl

ja uwazam ten film za fantastyczny, godny obejzenia polecam

ocenił(a) film na 8

Właśnie chciałem Ci zaproponować "Krwawy diament" - genialny film,jednak skoro widziałeś,to polecam "Pan życia i śmierci",który dostał ode mnie notę 7/10.

Co do filmu "łzy słońca",to dałem 8/10 (max moim zdaniem dla tej produkcji).

Jeżeli już główni bohaterowie musieli przeżyć (co mnie nie dziwi,bo to norma w filmach),to chociaż mogły ich uniknąć kule,wybuchy itd.,bo to wyglądało jakby byli nieśmiertelni.

Najbardziej rozwalił mnie moment kiedy pani doktor była na wpół żywa kiedy została wyciągnięta z pod drzewa,a kilka sekund później tryskała zdrowiem.

Ogólnie film bardzo dobry z kilkoma rażącymi momentami.

Tak więc jak już pisałem,daję 8/10.

ocenił(a) film na 8

Moim zdaniem najbardziej podobnym filmem jest "Helikopter w Ogniu" Ridleya Scotta.

hitman266

Nie zgodzę się "Łzy słońca" w najmniejszym stoponiu nie dorównują "Helikopterowi w ogniu" . Owszem działania wojenne i wartka akcja zgadza się podobne ale gra aktorów efekty , praca kamery ( ręka polskiego fachowca :D ) są nieporównywalnie lepsze niż w "łzach słońca" . I zdedcydowanie polecam "helikopter w ogniu" jeden z moich ulubionych filmów :D

ocenił(a) film na 8
cs_atm_pl

Mi też bardziej podoba się Helikopter w Ogniu ale w tym temacie chodzi o podobieństwo a nie upodobania.

ale Ci filmy podają - takie nie do końca na temat
ja Ci polecam "Hotel Ruanda / Hotel Rwanda" - oczywiście Afryka i czystki etniczne jako podstawa filmu!

neout

no to podsumowujac...
Hotel Ruanda
Krwawy Diament
Helikopter w Ogniu

a jesli chodzi powiazania na tematyke wojenna to
Byliśmi żołnierzami
Szeregowiec Ryan
Stalingrad
Za linią wroga /pierwsza część bo 2 tak sobie mi się podobała/

Siomer

Jesli chodzi o tematyke wojenna polaczona z wyciskaniem lez to polecam "Ofiary wojny"

ocenił(a) film na 9
Siomer

O tak "Za linią wroga" cz.1 świetny film, tak dobry jak łzy słońca - polecam, ode mnie oba mają po 9

ocenił(a) film na 9
monikaa13

Helikopter w ogniu może i był odrobinę {jak dla mnie} lepszy, ale w sumie to te dwa filmy nie kojarzą mi się ze sobą.
W każdym razie `Łzy słońca dostają ode mnie 9/10.

ocenił(a) film na 9

"bez granic" - równie dobry, jednak zrobił na mnie większe wrażenie.