3,8 1,4 tys. ocen
3,8 10 1 1395
1,4 5 krytyków
Ściema po polsku
powrót do forum filmu Ściema po polsku

Wpierw dla tych co nie potrafią czytać!!

Mockument – gatunek filmowy i telewizyjny, fikcja udająca film dokumentalny, często przyjmująca formę satyry lub parodii.

Oglądałem "Selfie po Polsku" na CDA i z niecierpliwością czekam na wersję kinową !!! Jestem wielkim fanem mockumentary i tego typu produkcji, serial był naprawdę zajebiście zabawny i oryginalny w swoim stylu. Jak potem czytałem w prasie, większość z tych scen nie była reżyserowana, twórcy szli na żywioł jak w "Boracie". Widzę dużo ludzi zaczyna hejtować tuż po zobaczeniu zwiastuna, bo przekleństwa, bo obraz się trzęsie, bo ludzie niewyraźnie mówią ... Ludzie przeczytajcie sobie opis filmu ..... ten film opowiada o trzech facetach, którzy wraz z chłopakiem co pierwszy raz kamerę w ręku trzyma, próbują oszukać naiwnych ludzi i robić film. To musi wyglądać jak amatorski filmik z wakacji !! Jakby kręcili normalnie to film nie byłby realistyczny .... A na koniec, tutaj nikt się nie wysila a jest śmiesznie, w przeciwieństwie do większości twórców polskich komedii, gdzie 100 osób się głowi nad tym jak rozśmieszyć widza, a na końcu zawsze jest żenada.