Zastanawiałem się jak zacząć, mógłbym napisać krótką recenzję, opisać odczucia itp, ale w sumie po co, to subiektywne. Podejdę więc inaczej do tematu.
O film mogę powiedzieć jedno, jeśli nie jesteś fanem filmów spod znaku Syfy (nie sugerujcie się logiem Universal na początku), nie tykaj tego. Jeśli nie znasz filmów Syfy quality nie włączaj, są inne, lepsze produkcje.
Jeśli jednak lubisz Sci-fi i znasz dobrze poziom wytwórni to zrób jak ja, kilka piw, gierka na drugim monitorze, w razie znudzenia i niech film w tle leci. Wtedy moim prywatnym zdaniem lekko naciągane 4/10.
OPIS:
Rok 2068. Ludzie założyli kolonie na Księżycu. Kilka nacji, między innymi Amerykanie, Rosjanie, Japończycy i Hindusi, eksploatuje miejscowe bogactwa naturalne, od których są uzależnione gospodarki krajów na Ziemi. W jednym z księżycowych kraterów astronauci znajdują kwiat. Zerwanie rośliny powoduje katastrofę jednego z szybów kopalnianych. Niezbadane możliwości odkrytej formy życia powodują poruszenie wśród kolonizatorów. Do wyjaśnienia sprawy zostaje oddelegowany przybyły z Ziemi inspektor.