Śmiertelna gorączka

Cabin Fever
2002
5,1 11 tys. ocen
5,1 10 1 10824
5,1 10 krytyków
Śmiertelna gorączka
powrót do forum filmu Śmiertelna gorączka

Właśnie dowiedziałam się, że producentem wykonawczym tego filmu był David Lynch!!!! Co on wyprawia??!! Ja nie chciałabym mnieć nic wspólnego z filmem takim jak ten!! No i dlaczego on to zrobił??

Nariel_ArYarrel

Tak na początku powiem że lubie dużo wiedzieć o filmie który oglądałem...

Jak byś nie wiedział to Eli Roth (reżyseria i scenariusz) był wspulnikiem i dobrym kumplem David`a Lynch`a więc ten postanowił mu się odpłacić za tamte lata promując pierwszy film Eli Roth pt. "Cabin Fever" jak się okazało te pieniądze nie poszły w las.

Nariel_ArYarrel

witam ;)

obawiam sie ,ze macie jakies bledne informacje . David Lynch nie byl producentem tego filmu ,produkcja jak i rezyseria zajal sie sam Eli "Amotor" Roth ;). Sam Lynch w czolowce wystepuje jako "Very Special Thanks" obok m.in Angelo Badalamenti'ego ,ktorego fanom Lyncha przedstawiac nie trzeba ;) - zrobil tez 2 czy 3 utwory do Cabin Fever .

Nie wiem jakie relacje byly miedzy panem Lynchem, a rezyserem tego filmu ,ale wydaje mi sie ,ze Roth byl po prostu zwyklym studentem/sluchaczem ,a Mistrz jego wykladowca (?) ktory pewnie udzielil mu jakiejs swojej protekcji .

Nie wiem czy tylko mi sie tak wydaje ,ale Roth w nieudolny sposob probuje przemycic cos z lynchowskiego stylu w motywie z chlopcem na lawce ..dracym w pewnym momencie morde ...tylko ,ze Lynchowi w takich moementach o cos chodzi ,przekazuje w ten sposob jakas ukryta tresc ,a motyw z nalesnikami u Rotha jest bezdennie glupi i smieszny .

Debiutant nie zachowal tez rownowagi pomiedzy humorem (z reszta nienajwyzszych lotow) a momentami dramatycznymi. Po co tu jakies ckliwe wspominki jednego z bohaterow i jego nieszczesliwa i ....nieskonsumowana (haha!) milosc do tej blondynki ? Skoro Roth nie mial pomyslu na ciekawa fabule mogl zrobic dobry gore z dobrym czarnym humorem i hektolitrami krwi ,a tak mamy kolejny "teen-horror" w zenujacy sposob nawiazujacy do klasykow gatunku ,o grupie uposledzonych nastolatkow spedzajacych wakacje na zadupiu.