Śmiertelna gorączka

Cabin Fever
2002
5,1 11 tys. ocen
5,1 10 1 10824
5,1 10 krytyków
Śmiertelna gorączka
powrót do forum filmu Śmiertelna gorączka

Cabin Fever to póki co najlepszy film Rotha. Myślę że reżysera zainspirowały takie filmy jak chociażby Teksańska Masakra z lat 70. CF jest utrzymany właśnie w tego typu klimacie. Jest prosty, mało w nim efekciarstwa, jest kilka zabawnych fragmentów (imprezowy glina).
Filmik ma ciekawą fabułę, sam pomysł z tym wirusem to już duży plus. Aktorzy też sobie poradzili. Nawet zakończenie się udało.
9/10 jak nic, szkoda że mało takich filmów się teraz robi.

ocenił(a) film na 1
Nachtjager

Rozumiem, ze twoja wypowiedz jest zartem?? Jezeli to jest najlepszy film Rotha to ja sobie jego wczesniejsze 'dziela' pozwole nie obejrzec.

ocenił(a) film na 9
Thommy

Po prostu mi się to podobało, skromna niewymagajaca rozrywka w koloże krwi ;)

ocenił(a) film na 1
Nachtjager

Ja rozumiem, ze mozna lubic niewymagajace kino pelne przemocy i krwi, ale kurcze, film sklada sie m.in. ze scenariusza, a ten jest w tym przypadku wrecz niemilosiernie glupi. Pomijam juz fakt, ze aktorzy zagrali na poziomie przedszkolnym. Caly zreszta jako taki film uwazam za poziom zenujacy. No a najgorsza kwestia - ze mial to byc horror, a ja sie w zadnym momencie nie przestraszylem. To jest dyskwalifikujace.

ocenił(a) film na 9
Thommy

Uwe Boll robi gorsze filmy - obejrzyj BlodRayne, Alone in the Dark ect ;)

ocenił(a) film na 1
Nachtjager

Do tych filmow zabiore sie chyba tylko w stanie nietrzezwym. Na trzezwo nie przejda:P

ocenił(a) film na 9
Thommy

Nie radzę nawet po kilku piwach, są strasznym gniotem.

ocenił(a) film na 1
Nachtjager

Hmm, no to moze po czyms mocniejszym, jak juz bede na pol przytomny?;)

ocenił(a) film na 9
Thommy

Lepiej po prostu nie oglądaj Bolla ;), już ciekawsze są Hostele i Śmiertelne Gorączki...

ocenił(a) film na 1
Nachtjager

Tylko zeby bylo jasne; lubie od czasu do czasu obejrzec jakas krwawa sieczke, pod jednym tylko warunkiem - niech bedzie ciekawie nakrecona i choc odrobine zabawna w zamierzony sposob. Mistrzem w kreceniu takich filmow jest oczywiscie Tarantino, a zaraz za nim umiescilbym Rodrigueza. A Eli Roth w czolowce by sie u mnie nie uplasowal. Co do Uwe Bolla - zadnych nadziei na pomyslowa sieczke nie mam, ale kiedys z ciekawosci obejrze jego ktores 'dzielo';)

ocenił(a) film na 9
Thommy

Quentin i Rodriguez nigdy mnie nie zawiedli, uwielbiam ich filmy.
A 'dzieła' Bolla są po prostu rażąco źle nakręcone i zagrane.

ocenił(a) film na 9
Thommy

Cabin Fever jest tak samo swiadomie smieszna jak filmy Tarantino.

Teraz ludzie zachwycaja Grindhouse, jakby nie mogli wczesniej dostrzec tej parodii w Cabin Fever czy Scream ;).

Mysle, ze raczej inspiracja Roth'a byly wszelkie teenage camp horrors :]. A scena z dzieciakiem robiacym obroty ('Nalesnika!) to mistrzostwo swiata - prawie plakalem ze smiechu jak to ogladalem za pierwszym razem.

ocenił(a) film na 9
moh

No tak, scenka z dzieciakiem była po prostu absurdalna lol, nie wiem czego się ludzie Rotha czepiają, jest milion gorszych filmów.

ocenił(a) film na 9
Nachtjager

Najlepsze, ze ludzie niestety nie widza, ze to zwyczajne zbijanie sie ze starych horrorow klasy B. Co innego gdyby w tytule bylo GRINHOUSE czy inne tego typu okreslenie. Wtedy ktos glupszy by pomyslal "AHA! Czyli ja mam sie smiac" i by sie podobalo. Gdyby w Death Proof nie bylo zaznaczone, ze jest to stylizacja na B-movie to nie wiem czy ktos by sie smial, bylby to poprostu kolejny dobry film Tarantino.

Jest milion gorszych filmow, co gorsze gorszych nieswiadomie :D.

pzdr