mam wrażenie że miał być ukłonem w kierunku niskobudżetowych filmów klasy B z domieszką humoru i sporej dawki gore. Jak dla mnie 7 na 10
Uaa! Nareszcie ktos zdrowy na tym forum :D! Jak dla mnie 9/10 - ten film caly czas mnie bawi. Chociaz z nowych filmow - "uklonow" w strone starych B-movies wole House of 1000 Corpses. I tak te obydwa filmy nie umywaja sie do takiego Planet Terror Rodrigueza.
Zawirowanie myslowe stworzylem - Chodzi mi o to, ze film Rodrigueza jako stylizacja na stare horrory jest zdecydowanie gorszy od House of 1000 Corpses czy Cabin Fever.
"Ukłon w kierunku niskobudżetowych filmów klasy B z domieszką ple ple ple, szczyptą ple, ple, ple etc, etc"...
Jak to mówił Laskowik "Publiczność przychodzi do teatru dlatego ,że chce uwierzyć aktorowi w to co ten ma im do przekazania". Moim zdaniem jest to poprostu słaby film, słabego reżysera i dopatrywanie się w nim ukrytego kunsztu perfekcyjnego rzemiosła jest poprostu niedorzeczne. Eli złapałby się za głowę czytając komentarze co niektórych użytkowników Filmwebu. Chociaż może dowiedziałby się, że jego film został wystylizowany przez niego samego na hołd złożony horrorom klasy B z domieszką humoru i gore, co czyni go kultowym dziełem...
Jeżeli nie dostrzegasz ze reżyser bawi się konwencją, jeżeli nie dostrzegasz ze film nie aspiruje jak to napisałeś do miana kultowego działa i jeżeli ten film traktujesz jako coś w co chcesz uwierzyć to obejrzyj sobie ekranizacje sztuki Szekspira na BBC.
Eli nie "złapałby sie za głowę i ple, ple cos tam , cos tam " poniważ taki miał zamiar robiąc film. Dla mnie film był tylko dobrą zabawą i niczym wiecej i drugiego dna, moralnego niepokoju nie doszukiwałem się , jeżeli Ty tak no to sorki.
widze ze kolejny pseudo-fan kina nizaleznego, gdzie nawet pierdnięcie lub zrobienie kanapki przez głównego bohatera jest zjawiskowym dziełem sztuki
widzę ze kolejny pseudo - fan wysokobudżetowych filmów w stylu transformers :( napisałbym coś jescze ale mi się nie chce ... i tak nie wciągniesz
pseudo fani transformers .... tak dla nich ten film jest nie przełknięcia... ten film .... jest NIE DLA IDIOTÓW !!!