Śmiertelna pogoń

Freerunner
2011
4,9 2,9 tys. ocen
4,9 10 1 2895
Śmiertelna pogoń
powrót do forum filmu Śmiertelna pogoń

infantylnie naiwny

ocenił(a) film na 4

w swojej prostocie fabularnej...ale jaki ma byc film w którym chodzi o to żeby pokazać jak najwiecej parkour'u.Obejrzałem go tylko dlatego że wręcz godzinami mogę patrzec na wyczyny freerunnerów i jak ktos lubi te klimaty to polecam.Co prawda bardziej podobają mi sie produkcje pokroju "13 dzielnica"
,ale małolaty też dają radę i przynajmniej film nie ma zapędów socjalno pedagogicznych jak choćby w" yamakasi". lojalnie natomiast uprzedzam że scenariuszowo i aktorsko na granicy żenady.

ftw_2

Parkour to nie freerun.

ocenił(a) film na 4
szkuciok91

ok.nie jestem do końca w temacie.na czym polega różnica?

ftw_2

Freerun wywodzi się z parkour, ale prostota i szybkość pokonywania przeszkód nie odgrywa w nim znaczącej roli. We freerun zmieniono znacząco technikę. Elementy, które pozwalały przedostać się biegnącemu przez przeszkodę jak najłatwiej i jak najszybciej, zostały zastąpione przez tricki, które są trudne do wykonania, ale mają wartość pokazową (palm spin, wall spin itp.), dołączone zostały także elementy akrobatyczne. Głównymi trickami są tzw. flipy.

ocenił(a) film na 4
szkuciok91

dzięki,nie wiedziałem że to aż tak ewoluowało no ale to tak jak ze wszystkim,tak czy siusiak jestem zwolennikiem starej szkoły:) pozdrawiam