PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=867032}

Śnieżka

Disney's Snow White
2025
3,1 11 tys. ocen
3,1 10 1 10718
3,3 19 krytyków
Śnieżka
powrót do forum filmu Śnieżka

Nie umieścili karłów w obsadzie bo stwierdzili, że to choroba i nie chcą ich obrazić ale karły bojkotują film i każą nazywać siebie karłami. Księżniczki nie będzie ratować książę bo to seksizm a stado dwumetrowych meneli będzie świętować Chanukę. Ciekaw jestem czy motyw jabłka zostanie zachowany czy zmienią go na mango, banana albo kiwi.

soulfly777kris

Powtarzasz się. Z tekstem o wytkniętym błędzie też.

frostiej

"Nie umieścili karłów w obsadzie bo stwierdzili, że to choroba i nie chcą ich obrazić ale karły bojkotują film i każą nazywać siebie karłami." Rewolucja zaczyna zjadać własny ogon.

frostiej

No i co? To nawet nie pierwszy raz kiedy Śnieżka nie będzie ratowana przez księcia więc co za różnica?

frostiej

Awokado

frostiej

Ludzie co wy macie z tym że ona jest czarna? Jestem 100% Polka a jak się trochę opale mam karnacje ciemniejsza od niej

lonelyheart

To spróbuj postarać się o rolę Tiany albo Pocahontas w wersji aktorskiej. Może aktywiści po tej drugiej stronie zaakceptują Cię mimo, że de facto jesteś rasy białej. Wtedy zobaczymy czy tolerancja działa w obydwie strony.

hornet

Nie chodzi tylko o kolor skóry ale tes o rysy twarzy. Ziegler mimo ciemniejszej karnacji bliżej jest do Śnieżki jak do Tiany. Ziegler nie ma twarzy jak murzynka. 

ocenił(a) film na 1
lonelyheart

ona jest latynoska, nie murzynka. Co nie zmienia faktu ze ten film jest syf, a tej aktorzyny nie lubie

marcinek77

No niestety też myślę że to będzie kolejne woke syf tak jak mała syrenka, tylko że tam to już w ogóle przesadzili z aktorka

frostiej

Jak Książę niepotrzebny to banan będzie chyba najlepszym wyborem.

ocenił(a) film na 1
frostiej

Ciężka zagwostka z tym jabłkiem.. niby mieści się w kategoriach wege, co się ceni, jednak na pewno nie jest tak postępowe jak np mago, o którym piszesz. Poza tym jabłko jest za bardzo biblijne i obawiam się, że mogłoby obrazić wielu widzów. Chyba tego do końca nie przemyśleli. Z trzeciej strony może powinni dać kawałek golonki albo żeberka, uśmiercić królewnę i narracja idealnie by propagowała przejście na dietę wegetariańska? :)

ocenił(a) film na 1
frostiej

Do tego podobno aktorzy karły mówili że coś takiego odbiera im pracę

ocenił(a) film na 7
frostiej

Tylko ze ksiaze uratowal Sniezke w ciagu filmu dwa razy