Śniegi wojny

Into the White
2012
7,2 12 tys. ocen
7,2 10 1 12480
Śniegi wojny
powrót do forum filmu Śniegi wojny

Świetny film , moje klimaty . Super zagrali Strunk i Gunner Robert Smith.

MarioValdes

Zgadzam się w pełnej rozciągłości. Gdyby można było oceniać to zdecydowanie 10/10 jest adekwatne. Oczywiście, że niektórym może się nie podobać, jednak warto obejrzeć ten film. "Skunk" zagrał bardzo dobrze :). 10/10

ocenił(a) film na 9
MarioValdes

Zgadzam się z grą aktorską, ale całość, jakaś taka naciągana. Ode mnie mocna 6 tka.
W tym roku obejrzałem kilka skandynawskich produkcji - ta była najsłabsza.

Mariusz_760301

Myślę że głównym celem było ukazanie tych podstawowych wartości i relacji między ludzkich w obliczu wojny , taki był główny zamiar produkcji . Sceneria , klimat i mimo wszystko gra aktorska sprawiła że ten film naprawdę jest dobry. A jeśli chodzi o produkcje norweskie to mega dobre nawiązując np. do Wyspy skazańców.

ocenił(a) film na 9
MarioValdes

Wyspy skazańców jeszcze nie oglądałem - oglądałem "Zło", ponoć podobne klimaty - który był majstersztykiem.
W "lotniczej opowieści" zabrakło mi starannego budowania relacji międzyludzkich - ot zaprzyjaźnili się przy flaszce - na całe życie.
Twórcy mogli lepiej się przyłożyć - mogli pokazać, że ktoś dla kogoś się poświęca. Wspólne polowanie było by dobrym uzupełnieniem.
Druga sprawa - ile oni tam siedzieli? Mieli worek kaszy - ok 5 kg, który jedli w 5 tkę - czyli jakieś 2 - 3 dni "wyżerki". Mieli kiełbasę i gorzałę - następne 2 dni.
Siedzieli tydzień czasu w jednym pomieszczeniu - połowę tego czasu skacząc sobie do oczu - coś szybko się zaprzyjaźnili, zważywszy na ich twarde charaktery.
Dlatego ode mnie tylko 6 tka - nie uwierzyłem w tę historię.

Mariusz_760301

Nawiązując do norweskich produkcji prosił bym o namiary strony do filmu Zło , a co to filmu Into the White to zgadzam się , jak każdy film niesie ze sobą wiele niedoskonałości ale wygranych się nie osądza, bo film myślę że odniósł swój sukces, gdyby był słaby pewnie dzisiaj o nim byśmy nie pisali , a co do Wyspy skazańców to gorąco polecam naprawdę dobry film. :)

ocenił(a) film na 9
MarioValdes

Oto "Zło"
http://www.filmweb.pl/Zlo