Śniegi wojny

Into the White
2012
7,2 12 tys. ocen
7,2 10 1 12480
Śniegi wojny
powrót do forum filmu Śniegi wojny

film mi sie bardzo podobal, jest podobny bardzo do CIchej Nocy
znacie jakies podobne?

ocenił(a) film na 6
RapMostWanted

Możesz spróbować :

J.S.A.(2000) (Gongdong gyeongbi guyeok JSA) jeśli nie boisz się koreańskiego kina.
Choć występuje motyw bardzo podobny do "W jasną księżycową..." i w sumie do "Into the white" też.
W każdym razie... Polecam

RapMostWanted

http://www.filmweb.pl/film/Kuku%C5%82ka-2002-99656#

Imperial85

widzoalem, podobal mi sie :-)

ocenił(a) film na 8
RapMostWanted

Polecam "Piekło na Pacyfiku" z 1968r z Toshiro Mifune i Lee Marvinem - podobna sytuacja do przedstawionej w "Śniegach wojny", z tym że akcja dzieje się na wyspie, poza tym dobry polski film "Na białym szlaku" z 1962r (świetne kreacje Leona Niemczyka i Emila Karewicza), nieco inny ale w podobnym, zimowym klimacie "Baza ludzi umarłych" z 1958r z tymi samymi aktorami oraz innymi z czołówki polskiego kina (film na podstawie opowiadania Marka Hłaski "Następny do raju" - również polecam przeczytać lub wysłuchać w formie audiobooka). Jeżeli lubisz lekkie SF to jest również "Mój własny wróg" z 1985r z Dennisem Quaidem, a akcja dzieje się na jakiejś obcej planecie, motyw ten sam: dwóch wrogów, z tym że są przedstawicielami innych ras kosmicznych. Jak widać powstało dość dużo filmów na ten temat, moim zdaniem warto obejrzeć przynajmniej część, bo niby chodzi o to samo, to jednak zawsze wygląda to inaczej, wolę to od slasherów o grupce nastolatków jadących do chatki w górach ;)

Pyrogenus

ja równiez wolę taka koncepcję ;-) dzieki wielkie na propozycje na pewno z nich skorzystam ;-)

Pyrogenus

apropo slasherow to "cabin in the woods" nie byl taki zly ;-)