Świadek bez pamięci

The Lookout
2007
6,3 8,3 tys. ocen
6,3 10 1 8271
7,5 2 krytyków
Świadek bez pamięci
powrót do forum filmu Świadek bez pamięci

Nie zaskakuje, nie nudzi. Można obejrzeć, dość ciekawy :)

makowski

Tak samo, przyjemny przeciętniaczek ;)

ocenił(a) film na 7
_gabby_

w tych kilku słowach w pełni oddana recenzja tego filmu :)
Dodam od siebie, że pomimo wiele świetnych pomysłów i dobrej gry aktorskiej, jest jakaś mielizna w tym filmie. Akcja filmu przebija się jakby przez bagno, grzęźnie zamiast mocno zawirować i porwać ze sobą widza.
Oglądałem „Memento” (każdemu polecam !) więc tutaj motywy z pamięcią nie robią na mnie wrażenia, ale muszę przyznać bardzo ubarwiają całość. Inaczej byłby to kolejny kryminałek bez krzty napięcia, a tak to przynajmniej PRZYJEMNIEJ się całość ogląda.
Ocena 6/10 w pełni oddaje jakość tej produkcji - można obejrzeć i nic złego się nie stanie, ale można też sobie go podarować (i też nic się nie stanie).

ocenił(a) film na 6
OmniModo

Film praktycznie zaczyna sie od ostatnich 15 minut. Do tego czasu mozna sie dobrze zanudzic. 6/10

ocenił(a) film na 7
makowski

Generalnie zgadzam się z Wami choć ja oceniam go nieco wyżej - 7/10.

Faktycznie film jest dość stereotypowy - od początku można się domyślić jak będzie postępować fabuła, można ją dokładnie przewidzieć na jakieś 20 minut do przodu.

W tego typu filmach niezbędnym warunkiem do uznania go naprawdę dobrym jest tzw. element zaskoczenia. Tu go niestety nie ma.

Film leciutki, z banalną fabułą, dość przeciętną grą aktorską (no może ślepiec wypadł na nieco lepszym poziomie), film na sobotni wieczór przy piwku.

Polecam, bo czasami fajnie obejrzeć coś lekkiego.