Warto obejrzeć.Może i film ma kilka scen lekko przekoloryzowanych lecz nie mi to oceniać jak to się ma w stu procentach z rzeczywistością.
Oceniam film,który jako dramat w swoim gatunku jest naprawdę dobry ukazuje dany problem ,i wprowadza nas w mroczne przygraniczne struktury .
I czy nam się to podoba czy nie problem istnieje a mówienie ,że przesadził i film to absurd jest nie na miejscu.
Bo kto tu może być urażony ,film jest bardziej przestrogą może dlatego jest taki a nie inny.
Ma przesłanie,pokazuję jak dzisiaj dorośli stają się obojętni na to co robią ich dzieci, i nie tylko mowa tu o rodzicach,ale też i o kościele ,szkole czy nawet rówieśnikach.
Czasy się zmieniły i film stara się to pokazać,młodzi ludzie z biednych rodzin nie mają oparcia nigdzie, a też chcieliby żyć na poziomie, stają się zagubieni tracą poczucie granicy pomiędzy dobrem a złem.
Szukanie pracy i wyzysk za marne grosze jest idealnym odwzorowaniem tego ,i film właśnie ukazuje można powiedzieć wiele czynników ,które są dziś problemem dla młodzieży,żyjącej w naszym kraju.
Nie mowie ,tez ze tak jest wszędzie ,lecz na pewno takie coś ma miejsce.
Przykry film lecz wydaje mi się ,że niestety prawdziwy, i możemy go krytykować i przymykać oczy jak rodzic tego chłopaka gdy przyszedł nauczyciel zgłosić problem z ich synem lub też wyciągnąć jakieś wnioski ,przestrogi ,gdyż na pewno w tym filmie ich nie brakuje.
Myślę iż 7/10 na taką ocenę film ten spokojnie zasługuje.