To jeden z lepszych filmów gatunku.Klasyka którą naśladuje się do dziś.Polecam!(oczywiście tym który lubią takie filmy a nie tym którzy są fanami serii "Sex w wielkim mieście")
W pełni popieram! Wg mnie obok Nocy z '68 to najlepszy film o truposzach. Obowiązkowa pozycja dla każdego maniaka horrorów.
Ja tam nigdy nie mogę specjalnie strawić takich bzdetów. Cieżko mi uwierzyć, że garstka ocalałych ludzi moze zachowywać sie w tak durny sposób jak w tym filmie. W sumie remake nieco bardziej realistyczny...
Film zajebisty, jest to klasyk kina grozy. Ze wszystkich serii z żywymi trupami ten film jest najlepszy. Polecam.
Według mnie najwyższa półka. Nie tylko w gatunku horrorów, ale ogólnie pojętego kina. 'Noc Żywych Trupów' jest tylko jeden punkt wyżej, chociaż kiedy po raz pierwszy jakieś 12-13 lat temu obejrzałem 'Świt...' byłem raczej zaskoczony tą nowoczesnością. Mając za wzór 'Noc Żywych Trupów' początkowo uważałem, że film stracił na klimacie. Szybko jednak zmieniłem zdaniem. Obydwa obrazy są wybitne na swój sposób.