Żółtobrody

Yellowbeard
1983
6,7 1,7 tys. ocen
6,7 10 1 1703
Żółtobrody
powrót do forum filmu Żółtobrody

Od paru lat czaję się na ten film, ale jakoś nikt nie odważa się go wydać. Już Eryk Wiking, moim zdaniem nieco słabszy od tego filmu, pojawił się w jakiejś kolekcji kioskowej, a tego ciągle nie ma. Nie jest to czysty Python, ale dosyć niezłe komedia. Jest sporo np. niezłych motywów, jak np. wyśmienicie zagrany przez Cleese'a ślepiec Pew.

ocenił(a) film na 8
KarolZet

No ładnie. 2 i pół roku minęło, Eryk Wiking już w drugi wydaniu, a tego filmu jak nie było tak nie ma :-/.

KarolZet

W tym roku widziałem przy jakiejś gazecie ten film.

ocenił(a) film na 8
wmbco

??? Eryka czy Żółtobrodego? A jeśli Żółtobrodego to błagam przypomnij sobie przy jakiej.

KarolZet

żółtobrodego... może gdzieś mam odłożoną tą gazetę, musiałbym poszukać, ale na pewno było takie wydanie

ocenił(a) film na 8
wmbco

Poluję na ten film od dawna, więc będę wdzięczny jak znajdziesz.

KarolZet

ok... ale generalnie przecież już nie kupisz tej gazetki.... dziś patrzyłem, to znalazłem z ostatnich 3 tyg dopiero... muszę jeszcze pogrzebać.... a ty jak mieszkasz w dużym mieście to pewnie tam są takie sklepiki ze starą prasą, może akurat szybciej trafisz

ocenił(a) film na 8
wmbco

Na coś takiego liczę, choć szczerze mówiąc nie wiem gdzie takie teraz we Wrocławiu znaleźć. Jak będę wiedział jakie pismo to będę choć wiedział o co pytać, za czym googlać ;-).

użytkownik usunięty
KarolZet

Widzę że szukasz oryginału , bo jeśli chodzi o DVDRip to w sieci jest i to w dobrej jakości 16x9 , 1,3GB. Właśnie wstawiłem sobie ścieżkę audio z lektorem do tego filmu i wyszło dobrze.

ocenił(a) film na 8

Tak wiem, ale jednak zadziwia mnie specyficzne sepuku dystrybutorów w kwestii pewnych tytułów, jak np. ten.

KarolZet

Jak chcesz to mam niezły DVDRip tego filmu. Jakość 720x392 pikseli, także zbliżona do DVD. Polska ścieżka dźwiękowa wmuxowana z TV, ale wszystko równiutko i ładnie się ogląda. Niestety nie jest to oryginał, nad czym również ubolewam. Ale "gdy się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma."

ocenił(a) film na 8
egomescodux

Dziękuję, ale mi zależy właśnie na oryginale, choć muszę przyznać, że właściciele praw do utworu zachęcają właśnie swoją głupotą do rozwiązań w stylu DVDRip.