PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484882}

Żółwik Sammy: W 50 lat dookoła świata

Sammy's avonturen: De geheime doorgang
2010
6,3 7,9 tys. ocen
6,3 10 1 7874
Żółwik Sammy: W 50 lat dookoła świata
powrót do forum filmu Żółwik Sammy: W 50 lat dookoła świata

Wy dorośli wolicie jak w bajkach jest sex, przemoc i humor którego nie zrozumie 4 letnie dziecko. Byłem w kinie i widziałem z jakim zachwytem oglądały dzieci żółwika. I proszę was dorośli nie oceniajcie bajek bo one są tworzone dla dzieci a nie dla przesiąkniętych niemoralnością mózgów dorosłych.

ocenił(a) film na 6
szefo_wp

Why, Fakullo, why?! Dlaczego na każdym kroku natykam się na generalizację?!
Z tego co napisałeś wynika dodatkowo, żeś dorosły na znacznie wyższym poziomie intelektualnym, gdzie innych określasz jako plebsy domagające się erotyzmu we wszelakich animacjach.

szefo_wp

No cóż,myślę,że jest w tym racja.Dorośli patrzą na bajki zupełnie inaczej niż dzieci.A nie każda "bajka" jest taka jak Shrek.Swoją drogą uważam,że to dobrze;)

ocenił(a) film na 6
szefo_wp

A ja chyba czasem dziecinnieję i potrzebuję obejrzeć taką historię o dzielnym małym żółwiku, który mimo wszystkich przygód spotykających go od wyklucia, pozostał dobry, ufny i wierny swojej Karoli. I tak sobie myślę, że dzieciakom na pewno podobała się bardziej, bo nie oceniały czy już to widziały, czy teksty są nowatorskie itd.

ocenił(a) film na 7
MisMonika

Zgadzam się z MisMonika. Wygląda na to,że z wiekiem też dziecinnieje, bo jak dla mnie to niektóre bajki są ciekawsze niż niejedna komedia "w gwiazdorskiej obsadzie"

ocenił(a) film na 8
szefo_wp

nie generalizowałabym tak, w wielu kraskówkach nie ma seksu i przemocy, a jednak podobają się też dużym dzieciom;) np. wall e.
ja spodziewałam się czegoś jeszcze bardziej uroczego, ale nie jestem jakoś bardzo rozczarowana. Ładna historia, dużo zabawnych sytuacji i myślę, że zasługuje na nieco wyższą ocenę. dla mnie 8/10

szefo_wp

Ale bajki tworzą dorośli (z myślą o dzieciach), więc bajki jak najbardziej mogą oceniać dorośli (również z myślą o dzieciach)

Ps. Wszystkie dzieła Pixara podobają się zarówno dzieciom jak i dorosłym, podobnie z dziełami Miyazakiego...

JakBym

Bajki tworzą dorośli z myślą o pieniądzach !

ocenił(a) film na 7
szefo_wp

Bajka bardzo fajna nawet jak dla mnie. Mam 18 lat i kręcą mnie inne filmy ale razem z młodszym rodzeństwem oglądałem Sammyego i muszę przyzanć że bajka bardzo fajna. Animacja jak i cała reszta ciekawie wykonana. Polecam każdemu :)

szefo_wp

zgadzam się z głównym postem

szyszka2388

Dobry film, naprawdę przyjemny.

Bardzo obawiałem się kolejnej szmiry w tej całej fali ostatnich filmów animowanych ale oglądając, aż zapomniałem o porównywaniu. I o to chodziło. Może nie ma w niej Osła ani Pingwinów z Madagaskaru ale mimo tego, film trzyma dobry poziom.
Tego właśnie brakowało ostatnimi czasy, takiej produkcji...hm, spokojnej acz ekscytującej, nie polegającej na naszym debeściackim dubbingu i gagach, a wciągającej i relaksującej.

Dla dzieci - jak najbardziej.
Dla dorosłych - dla wszystkich nie zepsutych 'nowo-modą'.

Lordique out.

ocenił(a) film na 8
Lordique

Film ten jest naprawdę kolorowy... a rzadko się widzi taką animację. I czy jest ona dla dorosłych też?? Powiem tak, to zależy czy ktoś bardzo lubi animacje wszelakiego rodzaju czy to traktuje jako kolejny film do obejrzenia i/lub zabicia czasu. A film wciąga, zwłaszcza mnie byłem ciekawy, jak potoczą się losy głównego bohatera. A dzieciaki powinny obejrzeć jak najbardziej tą bajkę, dużo w niej dobrych rzeczy i pokazuje, czym kierować się w życiu, co jest najważniejsze, mieć przyjaciela i pomagać sobie nawzajem... no jest naprawdę dużo ciekawych rzeczy, które są fajnie przedstawione.