Żelazna Dama

The Iron Lady
2011
6,8 83 tys. ocen
6,8 10 1 82698
5,1 36 krytyków
Żelazna Dama
powrót do forum filmu Żelazna Dama

Zamach na Margareth w Brighton uratowało to ze podczas wybuchu była w kiblu a nie w pokoju!...Łazienka ja uratowała!

ocenił(a) film na 9
J_C_WELLS

A czy mogłabyś/mógłbyś poinformować mnie, jak zginął bądź umarł mąż Margaret?

ocenił(a) film na 6
barbie_8

mi się wydaje, iż w filmie padła informacja, że mąż Thatcher zmarł na raka. Mylę się, zrozumiałam coś zle?

ocenił(a) film na 9
overmind91

o właśnie! chyba tak, ale jeszcze dla pewności ja i overmind91 prosimy o pewniejszą informację :)

ocenił(a) film na 9
barbie_8

Rzeczywiście , filmowa Margaret powiedziała lekarzowi, że jej mąż umarł na raka (było to podczas badania kontrolnego gdzieś na początku), a oto informacja od cioci Wikipedii:
"Denis Thatcher (...) Pod koniec życia, w styczniu 2003, przeszedł wielogodzinną operację serca (bypass), a kilka miesięcy później wykryto u niego raka trzustki, w wyniku którego zmarł w czerwcu tego samego roku. Ceremonia pogrzebowa odbyła się 3 lipca w Royal Hospital Chelsea, po czym jego ciało spopielono w krematorium Mortlake."

ocenił(a) film na 9
LadyMusic

Bardzo dziękuję Lady za potwierdzenie informacji! Przykro mi strasznie Margaret, że została sama w tak ciężkim stanie.. Film naprawdę robi wrażenie moim zdaniem.

ocenił(a) film na 9
barbie_8

Nie ma sprawy. Mam pytanie, która scena zrobiła na Tobie największe wrażenie? Na mnie ta, w której Margaret próbowała zagłuszyć Denisa, włączając wszystkie urządzenia w mieszkaniu.