Bardzo przeciętny. Nie rozumiem dlaczego do zaprezentowania osoby pani Tatcher zastowano pryzmat osoby chorej i starej, tak jakby żaden inny polityk na świecie nie chorował i nie zestarzał się.
Mocno irytujące są te wkręty o pozostawieniu rodziny i zaniedbaniu Jej na rzecz kariery politycznej.
Irytujące są wstawki muzyczne w momentach bójek ulicznych i pogromów, mogące sugerować, że ktoś miał z tego powodu zabawę. I znalazłabym wiele innych, dla których uważam go za baardzo przeciętny. Osoba godna tego, żeby zrobiono o Niej film, ja jednak czekam na taki który będzie Jej godzien.
Uff całe szczęście, że ktoś to zauważa. Odniosłem takie samo wrażenie. O tym o czym już wspomniałeś/aś pisał nie będę (wątek choroby, cała kadencja przedstawiona w sposób pejoratywny).
Zwrócę jeszcze uwagę na ostatnią scenę, w której Tatcher "pokornieje" i zmywa naczynia. Zaprzecza swojej postawie z początku filmu. Reżyser sugeruje, że coś zrozumiała, dostrzegła...
In plus gra Streep oraz ogólna postawa Tatcher, jako premiera (no ale to zasługa jej samej, nie reżysera).
Odniosłem inne wrażenie odnośnie ukazania jej kadencji. Jej decyzje pokazano jako kontrowersyjne, ale w ostatecznym rozrachunku trafione, zaś ją samą jako kobietę odnoszącą sukcesy mimo przeciwności.
Ty wiesz, co to "lewicowość", de6ilu?! Lewicowość to przede wszystkim wrażliwość na niesprawiedliwość społeczną - jeśli nie jesteś posiadaczem dwudziestu kopalni pełnych głodujących górników, antylewiciwość w twoim wykonaniu to właśnie de6ilizm.
Lewicowośc to ZSSR, lewicowość to Korea Północna, to 3 Rzesza to Wenezuela to Wietnam to Kambodża to Angola to Kuba to Chiny Mao - chcesz powiedzieć coś jeszcze debilu?
Twoje przykłady to nie lewicowość, tylko zbrodniarze, którzy przypięli sobie identyfikatory z napisem "Socjalizm", bądź "Komunizm". Równie dobrze ty możesz sobie przypiąć etykietkę z napisem "Geniusz" i tyle samo to będzie miało wspólnego z rzeczywistością.
Synu dziwki i pedofila, podałem najjaskrawsze przykłady lewicowej polityki w historii świata. Zamordzyzm, ludobójstwo i cenzura są z definicji lewicowe