Żelazna Dama

The Iron Lady
2011
6,8 83 tys. ocen
6,8 10 1 82698
5,1 36 krytyków
Żelazna Dama
powrót do forum filmu Żelazna Dama

... genialna. Tylko z jej powodu dotrwałam do końca filmu. Bo co tu dużo ukrywać - scenariusz jest kiepski, mało spójny , przeskoki są dramatyczne a koncówka filmu... no właśnie - czy te ostatnie 20 minut można nazwać końcówką filmu ?
Najbardziej irytowały mnie sceny przedstawiające omamy - rozumiem,że mogły byc wyjściem, bazą filmu. Ale wracanie do nich raz po raz było miałkie. Rozumiem,że film miał pokazywać emocje - pokazywał bez tych scen ( np. scena gdy dzieci biegną za odjeżdżającą matką) .
Zapowiadało się genialnie, oceniono dobrze,jak dla mnie wyszło średnio.

ocenił(a) film na 4
setepka88

Popieram w 100% gdyby nie rola Meryl Streep ten film przeszedł by obojętnie .

setepka88

j/w
bardzo dobra rola Meryl Streep, co do samgeo filmu, to raz obejrzeć i zapomnieć bo nie zachwyca, z chęcią obejrzał bym taki film ale o Winston-ie Churchill-u
ps. ok. mam "The Gathering Storm"

ocenił(a) film na 5
setepka88

Zgadzam się. Świetna Streep! Film jako całość pozostawia duży niedosyt. Temat rzeka zamknięty w dość krótkim czasie, niewykorzystany. Szkoda, bo druga okazja szybko się nie powtórzy.

ocenił(a) film na 6
eastwood_pl

Niestety świetna rola w słabym filmie.

ocenił(a) film na 4
setepka88

Po obejrzeniu filmu pozostaje lekki niedosyt, oczekiwałem więcej. Rola Meryl Streep jak zwykle świetna, w filmie najbardziej podobała mi się kiedy stanowczo walczyła o Falklandy, nie było ustępstw, to było fajne. Naszym politykom by się to przydało, stanowczy ton. Film dobry ale tylko dzięki Meryl.