Mam nadzieję że nie będzie w filmie przekłamań i ludzie znów spojrzą na Prawicę z szacunkiem a nie z opluwaniem jej.
Są różne rodzaje prawicy - jeśli Polską miałby rządzić ktoś taki jak obecny premier UK byłbym zachwycony, niestety w Polsce najbardziej rzuca się w oczy typowa katoprawica :(
Buehehe, widzę, że Filmweb jest "prawicowy", skoro nie można spokojnie skrytykować prawicy na forum. Spoko, film zobaczę, Thatcher trudno uznać za pozytywną postać historyczną, więc mam nadzieję, że ją pokażą adekwatnie do prawdy historycznej.
jakie masz kryteria "uznania za pozytywną postać historyczną"? i kogo na ich podstawie za takową uznajesz?
Pewnie Mandelę, Wałęsę i Che.
A wpis mu pewnie usunęli za obrażanie kogoś. Osobiście uważam, że Filmweb powinien podawać przyczynę usunięcia i zgłaszać je do użytkownika.
Che! piękną hagiografię mu Soderbergh wysmażył, nieprawdaż? Mam nadzieję, że film o Thatcher będzie równie obiektywny i "adekwatny do prawdy historycznej".
Wciąż jednak jestem zainteresowany sposobem klasyfikacji postaci historycznych Davusa. Jestem pewien, że ktoś, kto tak odważnie wyraża swój oryginalny pogląd, ma sporo argumentów. Nie chodzi mi bynajmniej o samą Maggie, nie. Pragnę poznać wyznacznik "pozytywności" postaci in abstracto. Naprawdę.
Twoja wiedza polityczna ogranicza się do konserwatywnej propagandy. Ruch lewicowy a lewacki to kompletnie dwa różne światy.
Opodatkowanie księży nie jest w żadnym stopniu atakiem na religię ,człowieku piszesz bzdety.
Księża już są opodatkowani.
inb4 powinni płacić takie jak wszyscy - a nie lepiej by to wszyscy płacili niższe
Oczywiście, że lepiej, ale póki wszyscy płacą wyższe, nie powinno być grup uprzywilejowanych.
Grup uprzywilejowanych w ogóle nie powinno być - ot cała tajemnica zdrowego systemu prawnego. Ja bym raczej nie liczył na uczciwe przedstawienie MT w filmie. W Hollywood jakby mogli to i śp. R. Reagana przedstawili jako faszyzującego potwora.
śp.Reagan?!?Ten pan był pieskiem na smyczy biznesmenów z Wall Street.
http://www.filmweb.pl/film/Kapitalizm%2C+moja+mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-2009-490108
Tutaj jest nieco na ten temat doinformuj się, a nie herezje szerzysz.
Księża nie są opodatkowani,żyją sobie jak panicze na dworkach.Mają własne firmy samochody bez podatku sobie sprowadzają.W moim mieście organista jest dyrektorem domu kultury,a katecheta dyrektorem szkoły.
Nie jestem gejem i nie uważam za normalne by osoby tej samej płci wychowywały dzieci.
Ale widzę,że Polska to katozacofany zaścianek.Bardzo się ciesze,że Tusk wali po łbach raz za razem tych frajerskich prawicowców.Mam nadzieje,że dalej wszyscy będą nie doceniać Palikota jak to było w tych wyborach,dzięki temu następne będą wygrane(to będzie jak wyjście ze średniowiecza).
Jedno jest pewne już nigdy katoprzygł*py(Kaczy, Ziober i spóła) nie bedą rządzić Polską.
księża są przedewszystkim ludźmi i obywatelami, płacą jak każdy. Czy sugerujesz że nie regulują podatków za wodę , prąd, itp. nie płacą vat-u? Skąd przeświadczenie że polska to katozaścianek? ja nic takiego nie obserwuję. Raczej dostrzegam zacofanie kulturowe i pozbywanie się powoli dobrych wartości.
Biskupi nie płacą nawet Vat-u-fakt.
Ach te mityczne "dobre wartości",co jest dobre dla ciebie nie musi być dla mnie i na odwrót.
Dlaczego Watykan ma najwięcej kapitału ludzkiego w najbiedniejszych i zacofanych rejonach Ziemi(Afryka i Ameryka pd.)?Ponieważ tylko głupki i ludzie bardzo naiwni dają się oszukać.
Czy sugerujesz że nie regulują podatków za wodę , prąd, itp. nie płacą vat-u? Skąd przeświadczenie że polska to katozaścianek? -Nic nie sugeruje to jest fakt
"Księża nie są opodatkowani,żyją sobie jak panicze na dworkach.Mają własne firmy samochody bez podatku sobie sprowadzają.W moim mieście organista jest dyrektorem domu kultury,a katecheta dyrektorem szkoły"-Katecheta opłacany przez państwo(jakim prawem?!?)+teraz jeszcze trochę drobnych za dyrektorowanie(składki za tego darmozjada płacę ja i ty).Nie był żadnych wyborów,biskup przywiózł go w teczce(od ostatnich wyborów u mnie rządzi skrajna katoprawica).Dyro domu kultury to samo, bo dla księdza nie chciało się płacić składek to zrzucił to na państwo(genialne w swojej prostocie).
No,ale ja komuch,syjonista,żyd i lewak jestem i nie dostrzegam w Kościele dobra pfff.Widziałeś cennik za pogrzeb czy ślub?Nie ma takiego.Każdy klecha dyktuje swoje ceny nie płacąc żadnego podatku.
no, nie widziałam cennika, ale byłam przy rozmowie ile za chrzest. I wiesz co ksiądz powiedział? CO ŁASKA. Czyli ile chcesz. babka zapytała się go "no, ale co, 200 zł?" a ksiądz na to "jak pani uważa. Co łaska". o tak, ale jej podyktował cenę. Normalnie szantażem. Jestem pewna że gdyby zaproponowała my 1000 czy 50 zł powiedziałby to samo. A to że nie każdy ksądz takik jest, pewnie wynika z tego że ludzie są różni, a przecież księża ludźmi są.
Fakt jest taki że polska staje się krajem antypolskim. Antypolonia się szerzy - bezkarnie i coraz bardziej. Kościół zawsze był ostoją polskości, i nic tego nie zmieni. W teatrze byłam na "sztuce" która gwałci pana tadeusza wmawiając mi że skoro jestem polakiem, to jestem złodziejem, oszustem, gburem, pijakiem, nieudacznikiem, a jak jestem kobietą to się w dodatku liczę tylko jako dziura i to właśnie katoliccy księża mnie tak wmanipulowali :/ Co za bzdura? Jak ludzie mogą poddawać się takiemu trendowi? A potem nawet nie potrafią podać konkretnego, obiektywnego i sensownego przykładu ze swojego życia na to że jest tak, jak sądzą że jest.
Katecheci powinni dostawać pensję ze skarbu państwa bo są swojego rodzaju nauczycielami i to jest łatwe proste i logiczne. Ni epodoba się religia? masz alternatywę w postaci etyki, tylko że nikt się jakoś nie zdeklaruje że chce się tego uczyć.
Komuch i lewak to synonim. PFFFFFFFF. o i jeszcze jedo- mam rozumieć że jak biskupowi zachce się pić, pójdzie sobie do sklepu i kupi np. miirindę, kobieta przy kasie odlicza mu cenę vat? A to dopiero ciekawe.
Każda parafia to firma i powinna się rozliczać z Polską nie z Watykanem(najpierw z biskupami,ale dalej to Watykan).Poczytaj sobie Konkordat podpisany przez wierną Suchocką zadanie wykonała, jakoś już nic o niej nie słychać.
Przy świadkach ksiądz zna reguły,podałaś jeden przykład, ja znam w ch*j innych mniej optymistycznych.Ci ludzie(do biznesu z księdzem poprawni katolicy) nie usłyszeli co łaska,usłyszeli to za tyle,a tamto za tyle.
Katecheci uczą tylko JEDNEJ religii,dlatego to nie powinna być broszka Polski tylko Watykanu.Jakby uczyli o każdej możliwej to wtedy ok.Ta lekcja powinna być obowiązkowa i opłacana przez RP.
"Katecheci powinni dostawać pensję ze skarbu państwa bo są swojego rodzaju nauczycielami"-słowo klucz "swego rodzaju"sama przyznajesz,że nie są prawdziwymi nauczycielami.
Osobiście nie neguje Kościoła jako całość(JP2 był wielkim prawym człowiekiem)jest w Nim wiele dobra,ale wykonawcami są słabi ludzie.Taki Rydzyk zwykły klecha,a biskupi mu jedzą z ręki.Historia zatoczy koło tak jak to ma w zwyczaju(Tezy Marcina Lutra).Kościół swoim postępowaniem sam sobie łeb ukręci.
A co z organistą "na państwowym garnuszku"?Nawet to nie przeszkadza?Wszystko im oddać przecież to chodzące dobra.
Byłem jedynym uczniem w swojej szkole,który jak mógł zdecydować to postanowił olać lekcje jedynej słusznej religii.Następnie wezwany na dywanik(Dyrektorka,jej wice,ksiądz,wychowawca i Ja),ksiądz na tej pogadance nie był wcieleniem dobra,wydzierał się,że jestem bezbożnikiem i daję zły przykład ,aż wychowawca musiał zareagować.Skończyło się na tym,że dla jednego ucznia w szkole nie będzie lekcji etyki,więc w każdy piątek godzinkę więcej miałem dla siebie.Wielu moich kolegów i koleżanek zrobiłoby to samo,ale ja jestem indywidualistą i nie chadzam ze stadami baranów.Najlepszą lekcje etyki miałem właśnie na owym dywaniku od owego księdza.Bardzo mu jestem wdzięczny był jednym z tych,który otworzył mi oczy.
Był jednym z tych który cie te oczy zamknął, nie otworzył, rzekłabym raczej. Na państwowym garnuszku nie chcę żyć tylko organiści, dzieicoroby również pasożytują- ja jestem przeciwko wszelkiemu socjalowi, ale nie o tym teraz dyskutujemy. Rydzyk to nie zwykły klecha, ale niezwykle inteligentny biznesmen w sutannie, a te dwie rzeczy wzajemnie się nie wykluczają - chyba że mówimy o habicie franciszkanów. Myślałam że negujesz kościół jako całość, to wynikałoby z twoich postów, ale miło mi że się mylę. Swojego rodzaju są również nauczyciele od polskiego i swojego rodzaju są nauczyciele od fizyki a jeszcze innego rodzaju są nauczyciele od geografii, więc twoja riposta nie jest taka celna . Mój ksiądz- tzn. ten co uczy mnie w szkole - mówi o różnych religiach, ale przekazuje poglądy katolickie, za co jestem mu wdzięczna. nie kradnij, nie cudzołóż, nie mów fałszywgo świadectwa, czcij ojca swego i matkę- same pozytywy! Świat byłby pięknym miejscem gdyby ludzie dotrzymywali 10 przykazań. Wolę żeby lekcja religii była nieobowiązkowa- wtedy chodzą na te lekcje ci którzy naprawdę mają na to ochotę, a jak jakiś głupek zaczyna się z księdzem sprzeczać wytaczjąc coraz to bardziej absurdalne argumenty- zawsze można mu powiedzieć żeby sie wypisał bo przeszkadza innym. A osobiście jestem za wycofaniem ze szkół wf-u i religii, całkowicie. i oczywiście jestem przeciwna temu stwierdzeniu że szkoła ma wychowywać- niby jak? i jestem również przeciwna powstawaniu takich tworów jak wychowanie seksualne. o tak, i jestem rówież przeciw radzie rodzicielskiej.
Znam w ch*j bardziej optymistycznych, ale chciałam przytoczyć jeden, konkretny i który wydarzył sie w ostatnim czasie. Czy sugerujesz że wiesz lepiej co usłyszeli ludzie których słuchałam osobiście? To jeszcze bardziej interesujące niż to że wg. ciebie biskupi są zwolnieni z vat-u. Parafia to nie firma, to że tak twierdzisz obrazuje tylko jak mało wiesz na ten temat. Myślisz że jesteś oświeconym indywidualistą ale muszę ci powiedzieć że nie możesz za takiego uchodzić jeżeli nie pozbędziesz się osobistych animozji. O co mi chodzi? a o to, że np. wiele ludzi uważających się za ateistów są raczej antyteistami (nie ja wymyśliłam tę nazwę ale wydaje mi się nadzwyczaj trafanie odnosząca się do postawy zdecydowanej większości "ateistów".
I jeszcze coś na temat tez lutra- jak widzimy, jego model umiera- przykład- pastorka lesbijka w szwecji, która mówi że biblia jest nieaktualna i nie odpowiada na pytania współczesnych ludzi. Czy o to mu chodziło gdy pisł o odnowie moralnej kościoła? raczej nie.
Stary testament to zbiór żydowskich bajek i legend.Nowy to podkolorowany wytwór ludzi,po prostu ludzi,do tego rozpowszechniony siłą(ta same dobro).
Luter przedstawił tezy ,były właściwe,w tamtych czasach np.wiedza dla ogółu nie tylko dla biskupów i mnichów.Ciekawe ile wieków póżniej mogłabyś napisać cokolwiek gdyby nie jego odnowa moralna Kościoła.Dlaczego pół Europy się zbuntowało ,gdyż zepsucie,cynizm i bezkarność hierarchów osiągnęła zenit.Średniowiecze to najciemniejszy okres w historii ludzkości,każdy historyk to potwierdzi,dlatego następny jest zgodnie nazywany Oświeceniem.
"Wolę żeby lekcja religii była nieobowiązkowa- wtedy chodzą na te lekcje ci którzy naprawdę mają na to ochotę"-zapytaj się swojego księdza co o tym myśli i uczniów,którzy chętnie by nie chodzili,ale boją się presji społecznej i rodziny.
Twój ksiądz musi być kimś szczególnym,są tacy i to jest fakt,ale jest w mniejszości i to także jest fakt.Ilu jest takich,co mają powołanie głęboko i tylko biznes w głowie?Ojciec Odwiert daje dobry przykład do naśladowania i ma owych naśladowców.
Model katolicki też umiera skandale pedofilskie wszędzie są faktem.Pewnie sporo syfu dzieje się tam ,gdzie Kościół teraz jest na topie,czyli w totalnej biedzie i zacofaniu(Afryka i Ameryka Pd.).W tych rejonach globu łatwiej jest tuszować postępki,w Polsce dało rady sprawa pana biskupa Petza(nigdy nie oskarżony),to dlaczego tam się nie da.
"Rydzyk to nie zwykły klecha, ale niezwykle inteligentny biznesmen w sutannie, a te dwie rzeczy wzajemnie się nie wykluczają - chyba że mówimy o habicie franciszkanów"-czyli to go zwalnia z bycia posłusznym naukom Kościoła i Jana Pawła 2.Może być sobie homofobem, antysemitą i rasistą, propagować taką postawę w społeczeństwie bezkarnie, bo jest biznesmenem w sutannie?Albo biznes ,albo nauczanie,inaczej to jest wykorzystywanie łatwowierności ludzi do robienia kasy.
"biznesmen w sutannie"-pięknie i to jest według Ciebie też ok.Moje gratulacje teraz wiem,że gadam ze ścianą.
wypadało by na początku napisać "wg. mnie..."
Na ten temat się nie wypowiem, bo mnie w szkole uczyli że to kler zaczął uczyć ludzie różnych dziedzin, zresztą znacząca większość wybitnych tego świata była wierząca.
Ksiiędzu by to pasowało, bo tylko niepotrzebnie musi wykładać im rzeczy elementarne, a te głupki cały czas go męczą i nieudolnie próbują się z niego nabijać i przekonywać że boga niema. Sądzę że presję społeczną bardzoej odczuwają chrześcijanie - w tych czasach ta religia jest tak opluwana że jest to aż przykre.
Ojciec odwiert chociaż nie sprzedaje amerykanom swojego odwiertu żeby oni sprzedawali mu tą wodę. Bardzo dobrze.
Pierdu-pierdu nie czytałeś wcale nic na ten temat, dajesz mi przykład 1 księdza. czy ty wiesz ile księży jest w polsce? co mnie obchodzi jakiś jeden odszczepieniec? Tak samo jakbyś stwierdził że wszystkie blonydynki są głupie- czy to wg. ciebie nie brzmi śmiesznie? Żałośnie? Czy takie osądy nie ośmieszją kogoś kto je wydaje?
Jakbyś znał poglądy rydzyka, wiedział co to jest antysemityzm, rasizm i homofobia byś nie sklecił takiego zdania, bo było by ci wstyd wypisywać takie głupoty.
O widzę że zaczynasz mnie obrażać - widzę że twój mały móżdżek zaczyna się złościć. zaraz zacznie się tupanie nóżką i wyzywanie od zacofańców i ciemnogrodu- sypnij mi jeszcze coś z gazowni, tylko cos czego nie słyszałam, wysil się na coś orginalnego, bo ciągle spotykam się z tymi samymi argumentami:" faszyzm, homofobia, antysemityzm (itd) pierdu-pierdu blabla a ty jesteś ciemnogród więc nie bd z tobą dyskutować"
Jak ciągle od homofobów cie wyzywają, to musi coś w tym być.
Co do ojca odwierta.On już sam sobie świadectwo wystawił i to nie raz.Naprawdę napawa mnie ta istota obrzydzeniem,jego wypowiedzi,zachowanie.Jak osoba wierząca za którą się uważasz może popierać takiego kogoś,kto wykorzystuje wiarę i łatwowierność ludzi do własnych przyziemnych celów?
"znacząca większość wybitnych tego świata była wierząca"-tia szkoda,że większość na pokaz,a wiara była tylko środkiem do celu.
"Ojciec odwiert chociaż nie sprzedaje amerykanom swojego odwiertu żeby oni sprzedawali mu tą wodę. Bardzo dobrze"-w szkole powinni nauczyć ciebie trochę o interpunkcji,ale widzę,że skupili się na indoktrynacji religijnej.
"Na ten temat się nie wypowiem, bo mnie w szkole uczyli że to kler zaczął uczyć ludzie różnych dziedzin"-racja,ale dopiero wtedy,gdy został zmuszony, czyli w Oświeceniu."Zaczął" to ważne słowo,wcześniej nie chciał,bo łatwiej kontrolować głupków.Po co durniom wiedza jeszcze przestaną wierzyć w bajki(potop,zmartwychwstanie itd.),albo wybiorą inną religię.
Prawdziwie pokojowa religia to buddyzm i tylko buddyzm niestety.
co sugerujesz? że jestem homofobem? że boję się homoseksualistów? Ależ nie. Gdyby ci codziennie powtarzali że masz ci**ę (zakładając że jesteś facetem) uwierzyłbyś w to? Hołdujesz teorii że kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawdą?
Sam sobie świadectwo wystawił dlatego go tak kochają moherowe babcie :) i nie tylko moherowe babcie Nie zgadzam się z nim w 100% ani go ślepo nie popieram, ale podoba mi się ta postać. Znów odzywają się twoje animozje- czy poznałeś go osobiście? Skoro tak dobrze wiesz o jego zamiarach i dążeniach musiałeś z nim szczerze i długo rozmawiać.
nieee poczytaj sobie troszeczkę, szczególnie o facecie który się nazywał Anthony Flew - tylko nie z wikipedii, bo tam sie niewiele dowiesz.
ja tu piszę o zabiciu dopiero co wykluwającej się niezależności energetycznej a ty mi piszesz o interpunkcji. ręce mi opadają i nie jestem w stanie ci napisać coś na temat tego jak bardzo się mylisz w swoim ostanim akapicie.
Nie rozmawiaj z tym facetem, bo do niczego to cię nie doprowadzi, sam popełniłem ten błąd (Ty też).
Stare porzekadło mówi "Nie dyskutuje się z durniem, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu , a potem pokona doświadczeniem".
Prawdę mówiąc dyskusje w internecie mają mizerne skutki.
nie uważam że popełniłam błąd i uważam że dyskusja zawsze przynosi pozytywny skutek.
Dlatego użyłem "mizerny" a nie zerowy/negatywny. Są sytuacje dyskusji na wysokim poziomie i rzucania grochem o ścianę.
piszę to ogólnie do tematu księży
@CichyMorderca
powiedz mi jak to może być, że żyd jest księdzem ?
Ks. ADAM BONIECKI, Redaktor Naczelny „Tygodnika Powszechnego”
Ks. MICHAŁ CZAJKOWSKI, b. Współprzewodniczący Polskiej Rady Chrześcijan i Żydów
Ks. STANISŁAW GĄDECKI, Arcybiskup, Metropolita Poznański,
Ks. HENRYK MUSZYŃSKI, Arcybiskup, Metropolita Gnieźnieński
Ks. KAZIMIERZ NYCZ Arcybiskup, Metropolita Warszawski
A Popiełuszko nie był żydem.
Więc jak to jest ?
a co to ma do syjonistow ?
chcialem w Krakowie wejsc do synagogi to mi rabi powiedzial 15zł. Wchodze do muzeum 10zł wchodzisz na Jasna Gore 0zł inne sakralne miejsca 0zł (poza żydowskimi).
Gdyby nie Ci ludzie to bys do siostry rzucal kamieniami a twoja mamusia by ja zadzgala nozem. Nie szerz w Europie bliskowschodnich bandyckich idei.
Ale widac ze komucho-zydka tknelo pod deklem.
Dokładnie, zwiedziłem prawie wszystkie kościoły w Krakowie - za darmo. Wchodzę do maleńkiej synagogi, 10zł za wstęp, podziękowałem.
to jest ciekawa pozycja
http://www.lideria.pl/PRZEZ-MORZE-CZERWONE-KU-GETTOM-EUROPY-CZ-1-Wladyslaw-Bocqu et/sklep/opis?nr=6895
to tez mozna
http://stopsyjonizmowi.wordpress.com/2012/01/23/zydowskie-szatany-zjednoczone-po trzebuja-wiecej-krwi-zenon-jaszczuk/#more-17407
BTW: Kaczory maja tyle wspolnego z prawica co mucha z perfumami
to sa lewackie matoly jak Donald i cala reszta.
W Polsce polski rzad po '89 byl tylko raz, byl to rzad Olszewskiego na ktorym zostal dokonany zamach stanu przez wlasnie walese, tuska, pawlaka i reszte (chyba znasz panie waldku pan sie nie boi 2/3 sejmu za panem stoi)
przypomne ci ze kaczory to syjonisci ze wschodu a donald to syjonista z zachodu i jak na takich przystalo obydwoje sa lewackami bo w tych tepych lbach nie mieszcza sie takie rzeczy jak wolnosc i wlasna odpowiedzialnosc
Twoje wyobrażenie o świecie jest całkowicie zaburzone dziwnym przekonaniem, że prawica=dobro, a lewica=zło i brakiem wiedzy o tym podziale. Ludzie używający określeń "lewak" nie potrafią nawet wyjaśnić jego znaczenia, możesz spróbować, ale nie wiem chciałbym czytać więcej Twoich wypocin - styl pisania wskazuje na dziecko z wypranym mózgiem albo idiotę.
Oto i wypowiedź kulturalnego chama jakim jesteś, chciałeś coś napisać ale, że wyszedł krótki tekst to oczywiście trzeba było jeszcze dodać coś bezpośrednio na mój temat.
Zakoduj sobie w swojej małej główce, iż coś takiego jak prawica nie istnieje, wiem, że to szok dla twojej głowy ale przyjmij to jako dogmat prawice na potrzeby propagandy i związanej z nią potrzeby tworzenia agresji i podziałów to właśnie oni lewacy, czerwoni, komuchy.
Kultura, tradycja, życie to jest przeciwieństwo lewackiego ścierwa.
Co to jest prawica może nam tutaj szanownie objaśnisz, zapewne z chęcią wielu to przeczyta.
(zaraz będzie, że na wiki...)
Nie licz na to - ich szczytem intelektu jest przekopiowanie hasła z tworzonej przez nich dla nich badziewnej wikipedii:). Typowa polszewia i tyle:P.
Co do ksiezy to rozjasnie ci w glowie i wbije troche wiedzy mianowicie do kosciola po roku 1950 komunisci wprowadali ubekow, swoich ludzi o czym pisal bardzo wyraznie Mackiewicz za co byl obijany ze wszystkich stron i ze strony kosciola jak i wladz PRL wiec wyobraz sobie ze w kosciele polskim aktualnie dzialaja sluzby PRL i ok 50% ksiezy to scierwa, co widac. Ciekawe ze w stanie wojennym akurat ksiadza Popielusze zamordowali a nie innych.
spaprali film aż miło (( nawet Meryl niewiele mogła z tego wyciągnąć ! ,a prawicy nie pokażą przecież w pozytywnym świetle bo świat w 90% lewicowo-socjalistyczny i musieli by przyznać się do błędów:)
Prawica prawicy nie równa, więc nie wypisuj takich bzdetów politologu z d..... Bardzo chciałbym, żeby Polska miała kiedyś premiera jak Thatcher. Tyle że u nas prawica to głównie banda nawiedzonych debili - populistów służących równie patologicznemu Kościołowi. Ludzie nie warci absolutnie żadnego szacunku i potrafiący jedynie siać chaos i głupotę. Ich zwolennicy to dokładnie taka sama, najbardziej skretyniała i ograniczona część społeczeństwa. Normalna prawica, z inteligentnymi ludźmi jest marginesem w polskiej polityce.
Zacznijmy od tego że nie powinieneś mnie obrażać. Potem przejdźmy do tego gdzie, w którym miejscu napisałem o Polskiej Prawicy? Właśnie z powodu takich osób jak ty zazwyczaj nie wdaje się w dyskusje. Ponieważ nie przeczytają dokładnie a sobie dopowiadają rzeczy jak to pięknie ująłeś z "d....." Pozdrawiam.