Oglądałem 2 razy w kinie, jestem ZACHWYCONY ! Meryl pokazała klasę z resztą nic
dziwnego:-//
Johnny, podziel się wrażeniami ;) bo to że Meryl pokazała klasę, to było wiadomo zanim nakręcili film :D Scenariusz dobry?
Czy scenariusz jest dobry? Wedlug mnie FENOMENALNY!!! Pokazuje naprawde wazne momenty w zyciu Lady Tatcher gdy rządzila krajem, wszystkie te wazne momenty sa wspomnieniami leciwej juz Margaret ktore zmaga sie z choroba Schizofreniczną, wspaniałe aktorstwo, genialna muzyka Thomasa Newmana, zdjęcia w połaczeniu ze swietnym montażem stoi na najwyzszym poziomie, wiele chwil w filmie chwyta za serce ale to co mnie zmiotlo z fotela w sali kinowej to charakteryzacja (make-up) MISTRZOSTWO!!!
Oczywiscie wiem co pisze, Schizofrenia Paranoidalna, Lady Tatcher widzi swojego meza caly czas, rozmawia z nim, tanczy, jada z nim posilki, twierdzi ze zyje choc od 2003 roku jest wdowa, jest pewna ze dalej jest Prime Minister of GB, jakbys to nazwal? Grypą? Dlaczego rodzina Tatcherow po premierze wszczela protesty, bo autorzy filmu pokazali jej chorobe.
No właśnie demencje ty pało. Schizofrenia objawia się w młodym wieku i taka osoba w życiu nie zostałaby ważnym politykiem.
Daj spokój z tą reklamą klakierze.
Wystarczy spojrzeć na ilość twoich filmwebowych wypowiedzi by stwierdzić, że twoje konto zostało założone tylko po to aby wciskać ludzi na pójście do kina.
Ile dystrybutor płaci za taką klakę? Da się z tego wyżyć?
Jeżeli komuś nie chce się klikać w listę wypowiedzi klakiera to tu proszę:
http://www.filmweb.pl/user/John_Connor_filmweb/posts
Thatcher ma demencje, nie schizofrenie, a ty Salmonella masz manie przesladowcza....
Tak myślisz?
Takie zagrywki dystrybutorów obserwuję od lat ale przy "Pokaż kotku ..." nie wytrzymałem i skrobnąłem posta.
Proszę, zadaj sobie trudu i kliknij w linki z tamtego mojego posta:
http://www.filmweb.pl/film/Pokaż+kotku%2C+co+masz+w+środku-2011-617930/discussio n/Ludzie%2C+nie+dajcie+się+zwieść%2C,1803410
Jak to mówią: "otwórz oczy", to się dzieje naprawdę :)
oh, jest w tym cos. Fakt, wyglada na promocje filmu ale szczerze to nie sadze aby dystrybutor musial az kogos zatrudniac aby rozpowszechnial takie posty. Nie mowie ze nie, ale raczej nie sadze ze tak jest. Szkodliwosc spoleczna takich postow jest niska, promocja gownianych filmow tego typu i tak nie zacheci do ogladania polskiego widza, ktory wie, ze ten a nie inny film polski jest dobry badz zly (filmweb jedno, opinia ludzi i srodowiska to drugie). Z innej strony, wiele gownianych filmow nigdy nie bedzie mialo szans na promocje i sukces, jak bardzo dystrybutor by sie staral. Ja osobiscie, idac do kina na film, nigdy nie suguruje sie opinia jednej badz dwoch osob, ale szeregu wpisow, wlaczajac IMDB. Jesli na 10 opinii, dwie badz trzy (przypuszczalny kret) daje 10/10 a reszta jedzie na 1,2,3/10, to wiadomo ze film to gniot. Ludzie nie sa glupi aby nie wyczuc celowosci wpisu.
Polskie filmy sa pewnie 'podpuszczane' przez kretow, natomiast zagraniczne to nie sadze, bo premiery tych filmow zawsze sa wczesniej za granica, ogladaja ja emigranci (jak ja) i to my najczesciej dajemy relatywne opinie. Aby wyeliminowac 'kretow' to wystarczy sprawdzic takie posty czy nadajesz z kraju czy zagranicy przez lokalizacje przy profilu. Nie wierze, aby ktos siedzacy zagranica dorabial sobie u dystrybutora za podnoszenie rankingu, bo te filmy sa juz wczesniej oceniane na IMDB.
W tym momencie nie mam czasu na dłuższą wypowiedź (jutro napiszę) bo zaraz wybieram się do kina na Sherlocka ale przeglądając opinie o MI4 i Sherlocka (nie wiedzialem na co się wybrać) zauważyłem takiego ktosia:
http://www.filmweb.pl/user/fabian__90/posts
co o nim myślisz?
Kilka filmów ocenionych pare dni temu i jeden (oczywiście) entuzjastyczny koment :)
Założył konto tylko dla tego komenta czy nie?
eee...nie sadze. Ocenil Sherlocka entuzjastycznie bo mial do tego prawo (ja mialem odmienne odczucia od niego). Jak powiedzialem wczesniej, zagraniczne filmy raczej nie musza byc promowane przez sztuczne zachwyty pieskow od dystrybutora. Te filmy potrafia sie obronic i bez tego. Sherlock jest jednym z nich, bo profesjonalna promocja reklama tego filmu jest gigantyczna. Pamietac tez trzeba, ze coraz to nowi uzytkownicy filmweb pojawiaja sie i musza dac pierwszy komentarz. Niektorzy generalnie w ogole nie komentuja tylko oceniaja.
Ja osobiscie nie tracilbym czasu na krucjate przeciw takim pieskom, bo to strata czasu i nerwow. Ludzie i tak beda chodzic na denne filmy. Z drugiej strony, szczerze, to jesli takie 'pieski' promuja polskie denne produkcje to niech im bedzie. Przemawia przeze mnie czysty patriotyzm, bo ci co dadza sie zlapac na taka promocje to tylko swiadczy o ich ... (tu wpisz sobie cos mam na mysli), a jesli juz dadza sie zlapac to przynajmniej te pieniadze, tantiemy pojda na polski rynek filmowy, kazda zlotowka niech sie zbiera, moze kiedys z tych zlotowek ktos wyprodukuje jakis dobry film. :)