Żelazna Dama

The Iron Lady
2011
6,8 83 tys. ocen
6,8 10 1 82698
5,1 36 krytyków
Żelazna Dama
powrót do forum filmu Żelazna Dama

Tuskowi i reszcie towarzystwa dobrze zrobiłoby obejrzenie zwłaszcza tej sceny, gdzie jeden z ministrów proponuje spowolnienie reform, by nie stracić poparcia i wygrać następne wybory.

Georgiana_1

I tyle jej wyszło z tych reform, że nawet dziś, gdy jest zniedołężniałą staruszką, wielu Brytyjczyków wciąż ją nienawidzi. Przyniosły wielu ludziom wyzysk i nędzę - ukochane dzieci kapitalizmu.

ocenił(a) film na 8
GG06

jak chcesz zeby wszyscy mieli po równo to jeż na Kube albo do Korei północnej. Thatcher zrobiła z tkwiacej ciagle w latach 40 gospodarki, gospodarkę nowoczesna, która do tej pory jest czołowa gospodarką Europy., to sa niezaprzeczalne fakty. To, ze ludzie nie umieli odnajdywac się w nowych czasach to nie wina Thatcher, ona dbał o cały kraj a nie każdego człowieka z osobna.

vincevega_fw

Gospodarka Wielkiej Brytanii nie jest nowoczesna. Głównie bazują na usługach i spekulacjach londyńskiego City.

ocenił(a) film na 8
duende_2

aha, to która gospodarka jest nowoczesna w Europie poza Niemcami i Francją? nasza? ktora bazuje na ....sprzedazy złomu z fabryk, stoczni i zaprasza wszyskich ktorzy potrzebują taniego pracownika za 1500 miesiecznie? :]

vincevega_fw

1500? Błagam, nie przesadzaj =D

ocenił(a) film na 8
KLAUDIA92

mówie tylko to co widzę, w niczym nie przesadzam. Rozejrzyj się dalej niż czubek swojego nosa.

ocenił(a) film na 8
Georgiana_1

to samo pomyślałem :) tylko że (IMO) nam potrzeba jednak rządu liberalnego a nie konserwatywnego, jednakowoż lekcja klasy pani Margaret nie zaszkodziła by na pewno panu Tuskowi.

ocenił(a) film na 8
Georgiana_1

to samo pomyślałem jak to oglądałem... hehe ;)

Georgiana_1

Żadne reformy nie są popularne. Nie ma nic za darmo. Jeżeli ma to być skuteczne na dłuższą mete, to po drodze nie ma ucieczki od bólu... Ale od kosztów zmian, gorsze jest tkwienie w miejscu i pogrążanie się coraz bardziej w coraz gorszy stan... Świat się zmienia i trzeba to widzieć i rozumieć.