napisy są tylko w wersji angielskiej:P narazie nikomu nie chciało sie tłumaczyć możesz je ściągnąć przez napiprojekt
nie ma obowiązku nauki akurat angielskiego. są także inne języki równie przydatne jak angielski.
Ale filmu jednak nie zrozumiesz, przychylam się do kroolika, uczyć się języka głąby z zabłocia, angielski to jeden z najłatwiejszych języków jakie istnieją, bez wielkiego wysiłku można dojść do zaawansowania w ciągu 4 lat poprzez zwykłe oglądanie filmów. Co do obowiązków to powinien być jeden, tępienie imbecyli i leni, którzy nawet napisów w google nie potrafią znaleźć, jakby były to by się wyświetliły w pierwszych linkach sugerowanych przez google, młocie.
nie wiedziałam, że wyzywanie się na filmwebie jest kluczowe do wytłumaczenia mi oraz innym celowości nauki języka angielskiego.
co do napisów, to się nie zgadzam, bo czasem można przetrzepać google na milion sposobów i w końcu za milion pierwszym razem napisy znaleźć.
a zamiast nauki języka obcego, najpierw nauczyłabym się szacunku do innych, także w kulturze własnego języka.
Lepiej być młotem niż chamem i prostakiem, na dodatek nie posługującym się własnym językiem z stopniu zadowalającym.
Dwa zdania i pięć błędów.
Bez odbioru.
Jakie na przykład???
Nauka innych jezyków z pominieciem angielskiego jest nonsensem.
Angielski jest miedzynarodowym jezykiem i nic tego nie zmieni.
nie ma czegoś takiego jak język międzynarodowy, chyba że mówisz o esperanto - to jest jezyk międzynarodowy, bazujący na większości znanych języków na świecie i z własnego doświadczenia wiem, że jest dużo prostszy niż angielski, choć broń boże, nie chcę tutaj szerzyć idei esperanto.
poza tym, jedni są biegli w nauce języków, drudzy w liczeniu, trzeci we wnioskowaniach prawniczych, a inni jeszcze w śpiewaniu i tańczeniu. dlatego, jeśli zwracam się na ogólnym forum o odpowiedź czy są napisy do filmu, to oczekuję prostej odpowiedzi tak/nie/będą/są w języku takim i takim, a nie że jestem debilem, bo nie posługuję się biegle językiem angielskim.
dyskusję uważam za zakończoną, bo pierwsza osoba podała mi odpowiedź grzecznie i na temat za co dziękuję bardzo.
Polscy komentatorzy są żenujący. Zajrzałem tu, bo również szukam napisów po polsku. A naczytałem się obraźliwych wypowiedzi. Pozdrawiam Cię i nie zważaj na frustratów (co pewnie czynisz), bo oni są wszędzie. Małe zakompleksione ludki, ale za to ze znajomością języków. Nawet tych międzynarodowych, hahahahaha. Chowam głowę w piach, bo i mnie się dostanie nietęgo :)))))))))))
http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_mi%C4%99dzynarodowy
nie uwazam cie za debila tylko skomentowałem twój post, bo mam takie prawo gdyż jestem na otwartym forum. mozesz zgłosic to modowi jeśli ci sie to nie podoba.
bez odbioru
podnapisi. net tam są, poszukaj :) a powyższa dyskusja jest naprawdę żenująca...
Ze trzy osoby Ci pomogły a reszta to po prostu przygłupy ;( ---------poziom filmwebu taki nie był, hm kiedyś
A twoja wypowiedź co wnosi??? Nic! to skoro innych wyzywasz od przygłupów, bo nie piszą na temat, to siebie też powinieneś zacząc nazywac przygłupem zgodnie z Twoim założeniem.
No chyba że uważasz sie za lepszego i myślisz że Tobie wolno bo masz specjalne prawa, a innym nie.
Żegnaj przygłupie...
A co się tak Poczułeś urażony ? Ja piszę tylko o spostrzeżeniach dotyczących filmów, a nie mam zamiaru wdawać się w nic niewnoszące pseudo polemiki w świat filmu. Patrze na post wiodący i co w nim jest napisane... Użytkownik chce pomocy w dostaniu napisów do filmów a co otrzymuje ?! Dyskutujmy o filmach a nie o ludziach, myślisz , że doszłoby do takiej słownej żenady przy normalnym stole , wątpię. :-)