PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=207}

Żołnierze kosmosu

Starship Troopers
1997
6,6 47 tys. ocen
6,6 10 1 46707
6,4 30 krytyków
Żołnierze kosmosu
powrót do forum filmu Żołnierze kosmosu

Doszukujecie się jakiejś głębi, przesłania,a to po prostu film o inwazji pajączków,w dodatku strasznie nudny.

sawlol

zgadzam się w dodatku nie jest to film aż tak stary, więc nie rozumiem zachwytu nad efektami

użytkownik usunięty
xortis

Efekty jak na rok 1997 były rewelacyjne. Nominacja do Oscara zasłużona.

O wiele lepsze były w 4 części Obcego - te występujące tutaj są kiczowate.

użytkownik usunięty
Urbanovski

W Żołnierzach Kosmosu wygenerowano całą armię robali i był to w owym czasie efekt przełomowy. Nigdy wcześniej nie animowano jednocześnie aż tylu wirtualnych stworów.

użytkownik usunięty
sawlol

Głębi to się z reguły doszukują ludzie oceniający film nisko. ST to krwawe, campowe i lekko kiczowate kino z kategorią wiekową R ale zrobione z ogromnym rozmachem i efektami IL&M. Kino kontrastów od jednego z najciekawszych reżyserów zwerbowanych swego czasu przez Hollywood.

ocenił(a) film na 1
sawlol

Otóż to. Zachęcony komentarzami postanowiłem obejrzeć, ponieważ niewielu zostało mi do obejrzenia filmów s-f.
Chyba pierwszy film, który oceniłem na "1". Ludzie piszą "pastisz"... jaki pastisz?? To na serio! Ten film nie jest pastiszem!!!!! Całkowite nieporozumienie.

ocenił(a) film na 9
oaktree

Szkoda, że nie potrafisz dostrzec parodii w tym filmi. Zapewne brałeś go na serio, co świadczy źle o twojej inteligencji.

ocenił(a) film na 1
Abatoniki

IMHO ten film jest parodią, tylko niezamierzoną..

ocenił(a) film na 6
sawlol

Co w nim dobrego? Satyra, satyra i jeszcze raz satyra. Już pierwszy filmik propagandowy jest wręcz żywcem wyjęty z nazistowskich agitek. Do tego reklamy, aluzje typu "dobry robal to martwy robal", sceny "badania" mózgu robala, wszystkie komicznie przerysowane sceny szkoleń itd. powodują, że film do końca idzie w określonym przez reżysera kierunku. Ja chyba najbardziej lubię scenę z propagandowej agitki, w której dzieci rozdeptują nieszkodliwe karaluchy ("każdy ma zadanie do wykonania").

ocenił(a) film na 9
sawlol

Wiem, że większość tego portalu, nie potrafiła dostrzec parodii ludzkości. Cały film jest naśmiewaniem się z propagandy prowadzonej podczas wojen.