PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95748}

Żony ze Stepford

The Stepford Wives
2004
6,2 40 tys. ocen
6,2 10 1 39975
5,5 14 krytyków
Żony ze Stepford
powrót do forum filmu Żony ze Stepford

No właśnie. Sam film całkiem mi się podobał, ale uważam, że polski dubbing jest koszmarny. Cały czas mi przeszkadzał.

eveline_v

ja dałabym 8 ale przez dubbing seans całkowicie się zepsuł :/ czułam się jakbym oglądała bajkę dla dzieci...

ocenił(a) film na 6
mimcia_1989

tak, to kolejny film zepsuty przez żałosny polski dubbing.. dystrybutorzy jakoś nie potrafią zrozumieć że gra aktorska to nie tylko mimika i gesty ale też praca głosem.. Hollywoodzkie gwiazdy zastępują piszczącymi głosikami, które wcale nie pasują do postaci... Niech sobie dubbingują animacje albo koncerty Mandaryny, a produkcje fabularne niech zostawią w spokoju

ocenił(a) film na 8
sadu

A ja stanę trochę w obronie dubbingu, trochę, bo też uważam go za zły pomysł, ale bynajmniej nie wydawał mi się żałosny. Problem z dubbingiem jest taki, że kiedy dubbinguje się animację, gdzie nie ma aktorów, lub film dla dzieci, gdzie aktorzy są zazwyczaj mało znani, to nie przeszkadza. Ale kiedy mamy do czynienia z filmem, w którym grają same sławy, to przeszkadza już bardzo. Przynajmniej ja miałam takie odczucie. Oto bowiem widzę na ekranie Nicole Kidman, a słyszę Buzkównę, co mi się po prostu kłóci i film ogląda się "niewygodnie".