PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153252
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

Pewnie to mój pierwszy post na tym forum jednak mało który film tak mnie powalił w jak najbardziej negatywnym sensie - warsztatowo to Hanna Montana itp bije ich na głowę, scenariusz bez żadnego polotu nie ma w sobie prawie nic ciekawego, stare ograne tematy, gra aktorska to jakaś parodia - najlepiej grały komputerowe surykatki, do miłośników efektów specjalnych -> ludziska jedyne co tam było poprawnie zrobione to kolory były ładne, bo już na prawdę nie wiem co pozytywnego o tym filmie powiedzieć -> reszta na poziomie efektów ciut lepszych od Wiedźmina. W głowie mi się nie mieści jak taki gniot ma jakąkolwiek nominację do Oskarów. Chcecie dobry film - jeszcze zdążycie obejrzeć Atlas Chmur.

ocenił(a) film na 9
Pilus1

To samo pisałeś/aś o "Gnijąca Panna młoda", oraz bajce "Rio".
Stare, ograne tematy? - Podawaj tytuły, chętnie zobaczę :) Film jest również dostępny w wersji 2d - nikt nie kazał iść na 3d, skoro się nie ma przekonania...
Sądząc po Twoich ocenach filmów, szkoda, że sięgasz po filmy/bajki, których nie rozumiesz...

ocenił(a) film na 3
turboturtles

o tak, dzięki za przypomnienie, to też były gnioty, i nie wiem dlaczego uważasz, że tych filmów nie rozumiem?, nie wiele w nich było do rozumienia, cieniutka ta obrona - jak coś słabe to nie zrozumiałem? daj spokój, argumentacja poniżej nastolatka... a jak chcesz pooglądać inne "perły" kinematografii to przejrzyj sobie moje oceny filmów - enjoy :)

ocenił(a) film na 9
Pilus1

Ja nie muszę bronić tych filmów. Same się bronią swoją oceną i ilością głosów oddanych :)
Nie chciałam "pereł" kinematografii, tylko prosiłam Cię o tytuły filmów, bo stwierdziłeś/aś, że ten film ma "stary, ograny temat". Więc proszę o takowe tytuły, bo chętnie je oglądnę.

ocenił(a) film na 3
turboturtles

Idąc Twoim tropem rozumowania najlepsze filmy wychodzą z Bollywood - na szczęście jest tu coś takiego jak gustomierz, który w jakimś tam lepszym lub gorszym stopniu podpowiada co Ci się spodoba - szkoda, że tym razem nie zaufałem i na przekór poszedłem. Cieszę się, że odnalazłeś coś wartościowego dla Ciebie w Pi - na prawdę się cieszę.

ocenił(a) film na 8
Pilus1

A mnie się film podobał, szczerze mówiąc ujęła mnie ta historyjka. Może w pewien sposób oklepana, ale o to właśnie chodziło. W końcu widz miał podejść do tego metaforycznie. Ciepło - właśnie to biło od "Życia Pi".

ocenił(a) film na 9
Pilus1

A ja cały czas czekam na te tytuły filmów... Cóż, widzę, że wolisz mnie obrażać, niżeli podać tytuły, o czym wspomniałeś na początku. A idąc twoim tokiem rozumowania - oceniałeś filmy np. "Katyń", "Jesteś Bogiem" na 1/10. Więc trudno, żeby "Życie Pi" przypadł CI do gustu.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
turboturtles

Jak już tak, to proszę, Cast Away, Stary człowiek i morze - powinno wystarczyć. Ja Cię nie obrażam - Ty zarzuciłeś mi brak myślenia i rozumienia tego co oglądam. Jaki sens ma porównanie oceny Katynia i JB z PI? No weź chłopie wstań i popatrz jak siedzisz. Do tych ww. super produkcji dodałbym jeszcze naszą odsiecz wiedeńską oraz bitwę warszawską - też perełki, jednak tu nawet się nie skuszę na oglądnięcie, wystarczyły mi zwiastuny.

ocenił(a) film na 3
turboturtles

i tak jeszcze na szybciutko bo mi się rzuciło w oczy na którymś portalu http://notatnikkulturalny.blogspot.com/2012/12/zycie-pi-czyli-piekne-obrazki-trz eci.html

ocenił(a) film na 5
Pilus1

Spodziewałem się booom po takim nagłośnieniu , i strasznie się rozczarowałem widoczki ładne tła muzycznego nawet nie pamiętam, większość to grafika komputerowa , i banalny scenariusz.... nie ma pola do popisu.... ani zachwytu film "Ładny" tak bym to ujął