PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153252
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

Dlaczego chłopaczek okazał się takim bezdusznikiem? Co to miało być? Pozwolił, żeby jakiś cholerny pies zjadł jego przyjaciół na tratwie i zamiast dać mu w łeb wiosłem i za burtę, to on stoi i "NIEEEEE NIEEEE NIEEEE NIE ZJADAJ MOICH PRZYJACIÓŁ" i ryczy. No przepraszam najmocniej, ale żałuję, że ten pies nie wszamał najpierw jego, może wtedy by oszczędził zebrę i małpę, którzy byli 10x bardziej wartościowymi ludźmi.

Pozdrawiam.

diegonen

Powiedzmy, że pozbył się tego psa jak Ty to mówisz. Na łodzi zostaje zebra, małpa, on i tygrys. Jak zakończył/abyś tę historię? Oczywiście mówimy o tygrysie jako o dzikim zwierzęciu, który jest mięsożercą, naturalnie...

cahgpa

Przecież on nie myślał w kategoriach "Jak zakończy się ten film, jeśli teraz zabiję psa?". Po prostu zjebał sprawę pozwalając zjeść mu swoich przyjaciół i mało brakowało, żeby sam skończył jako przystawka, chociaż mógł wcześniej pomóc małpoludowi.
Pozdrawiam.

diegonen

A myslisz ze tygrys spokojnie przebywalby na lodzi z zebra i malpa ? Po prostu `piesek` go wyprzedzil. Czego uwazasz hiene za bardziej niebezpieczne zwierze od tygrysa ?

cahgpa

właśnie piesek był mniej niebezpieczny, więc Pi spokkojnie mógł go zabić i ocalić przyjaciół (wtedy nie wiedział o obecności tygrysa, więc nie może rozpatrywać tego w ten sposób).
Pozdrawiam

diegonen

Ciekawe jak ty trzeźwo byś myślał przy takim stresie.

kenexgro

Ten kundel nie atakował jego, tylko te zwierzaki, spokojnie mógł go od tylca przyatakować wiosłem, czy nożem i za burte hyc.
Pozdrawiam.

diegonen

No wiesz. Cały statek zatonął, on ledwo uszedł z życiem i jeszcze musi sam ze zwierzętami przetrwać na łodzi. To na prawdę bardzo stresująca sytuacja. Ludzie opisują, że jak samochód prosto na nich jedzie, to czasami zamiast uciekać, stoją jak kołek i nie mogą się ruszyć. Ty chłodno z dystansem oceniasz poczynania bohatera, jednak pamiętaj, że znalazł się w ciężkiej sytuacji. I tak dobrze potem sobie radził. Ja bym pewnie się załamał i umarł z głodu/pragnienia.

diegonen

dobra whatever diegonen...

ocenił(a) film na 8
cahgpa

Warto zwrócić uwagę na to, że on nie wiedział o tygrysie na łodzi. Więc jedynym zagrożeniem była HIENA ( nie pies) którą zabił dopiero po zabójstwie zwierząt -.-
Typowe zagranie niskobudżetowców - popatrzę jak potwór ( w tym przypadku hiena ) zabija moich przyjaciół a zajmę się nią dopiero po ich śmierci, bo przecież musi być tragicznie -.-*
Zresztą w tym filmie było wiele niedorzecznych sytuacji, których nie chce mi się przywoływać. Mimo to 8/10

CrazyMess

Jakie sytuacje?,a poczytał byś trochę postów niżej o co chodzi i jak odbierać film,co za głupi temat,jak można pytać o takie żeczy nie czytając ksiązki,typowe trole.... oj żall

ocenił(a) film na 8
Komodos

Nikt mi nie będzie mówił jak odbierać i interpretować film. Robię to po swojemu i każdą sytuację rozumiem tak jak ja chcę, a komentarz dot. hieny był pisany tylko do tej żenującej sytuacji... Nie ma żadnego wpływu na moje postrzeganie filmu. nie każdy musi być owieczką w stadzie robiącą wszystko to co inni.
"ojj żall"

diegonen

Wydaje mi się, że opowieść wymagała, by bohater nie zdzielił hieny przez łeb wiosłem.