PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153252
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

Mieszanka kina familijnego i religijnych bredni. Fabuła, mówiąc szczerze poraża głupotą. To, że tygrys i hiena znalazły w łódce to kompletny absurd o dalszym ciągu nie ma sensu nawet pisać. Poza znakomitymi efektami, kilkoma niezłymi ujęciami nie ma w tym filmie nic wartego uwagi. No może jeszcze w kilku momentach jest niezła muzyka i to tyle.

ocenił(a) film na 8
Borat

Czytając taką opinie mam wrażenie, że oglądałam zupełnie inny film.
Twoja opinia jest płytka jak kałuża na ulicy.
Jak się hiena znalazła na łodzi? A nie pomyślałeś może, że to jest FILM a nie wspomnienia z wakacji ?
Autor mógł nawet na tą łódkę słonia wsadzić jeżeli miałoby to znaczenie na filmu.. a Ty nie powinieneś zastanawiać się jak on się tam znalazł tylko PO CO

ocenił(a) film na 5
beatadeb333

Mógł zrobić z tej łódki arkę Noego dla wszystkich zwietrzą na świecie ale nie zmienia to faktu, że ten film jest to przereklamowana familijna bajka wyładowana efektami specjalnymi.

ocenił(a) film na 8
Borat

Nie oglądałeś chyba ostatnich 20 minut filmu... Większa część filmu to symbole... A dopiero pod koniec filmu wszystko jest wyjaśnione gdy Pi opowiada prawdziwą wersje wydarzeń i ten cały wydawałoby się "absurd" nabiera sensu. Film skłania do refleksji... Używając twoich słów " fabuła porażająca głupotą" i "religijne brednie" były konieczne dla bohatera żeby mógł wytłumaczyć sobie straszną tragedię, o której opowiada przez cały film... To chyba jest warte uwagi :-)

ocenił(a) film na 6
elton91

Może i to wszystko prawda ale trochę im nie wyszło. Jakoś nie mogłem się przekonać do tej symboliki i za dużo różnych wątków religijnych. Z całości wyszedł trochę "bełkot" z dobrymi efektami i pięknymi zdjęciami

Borat

Duchy i reinkarnacja oraz zjawiska paranormalne w tym wampiryzm energetyczny, nadprzyrodzone zjawiska i demony są faktem. Brednią jest twoje rozumowanie pajacyku. Syreny są faktem. A mityczny kraken kalamarnica kolosalna.