PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153252
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

Nowy rok dopiero za pasem a tu już taka perełka. Osobiście filmem jestem zachwycony. Jak to zwykle bywa książka o wiele lepsza, ale reżyser oddał klimat książki w sposób niesamowity. Każda scena to niesamowite, zapierające dech w piersi widowisko. No i ta muzyka. Nie wiem może to głupie, ale kiedy słyszę indyjskie klimaty czuję się jak w domu. :)

P.S. Jeśli ktoś nie czuje klimatu Hobbita, no cóż. Ja oczekiwałem bajki, baśni dla dzieci, bo do młodszego pokolenia skierowana jest ta książka. Hobbit jest bardziej niewinny, bajkowy, nie jest taki mroczny jak Władca Pierścieni. Ja po Hobbicie oczekiwałem właśnie tego. Dopiero po obejrzeniu 3 części będziemy mogli ocenić dzieło w całości.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
antares444

Jeżeli to jest świetny film to ja uciekam z tego kraju! bez przesady nie jest to gniot , ale żeby zaraz e perełka! Nie widzę w tym nic widowiskowego prze godinę gapić się na ocean chłopaka i tygrysa!

sieradzkamadzia

To może najwyższy już czas :) A tak naprawdę to polecam książkę, dopiero po jej przeczytaniu można w pełni zrozumieć całą historię. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
antares444

Witam zgadzam sie z toba nawet bym powiedzial ze lepszy od Avatara a po za tym nie kazdy zrozumie ten film on ma glebokie przeslanie a jaka wersje wybierzemy to zalezy od nas dla mnie murowany przeboj kinowy aha jak ktos go nie ogladal to polecam tylko w 3 d daje 9 na 10 ale sa gusta i gusciki film jest bardzo Religijny nie kazdemu moze sie spodobac pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
antares444

jeżeli dajesz Epoce Lodowcowej 4 same 10 to nie dziwię się że ten film ci się nie spodobał po prostu polecam ci sieradzkamadzia filmy mniej ambitne takie cos w stylu American Pie albo inne głupie komedie jak chcesz moge ci polecić bo widocznie nie rozumiesz filmów na prawdę bardzo dobrych