PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153252
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

Chyba mnie skręci i pokręci do czasu premiery, już mnie nogi swędzą żeby pójść do kina. Muszę przyznać że dawno z takim oczekiwaniem nie wyglądałem premiery. A wy?

ocenił(a) film na 7
supnopl

Wróciłam właśnie z kina, byłam obejrzeć i nuuudny. Myślałam że będzie lepszy ..

car0layna01

Powiedziałaś tylko tyle: "Nuuudny", a oceniłaś na 7/10, czyli DOBRY. No nic, jak zobaczyłem ocenę zmierzchu, to wszystko stało się jasne xD
@supnopl - Czekam od pierwszej wzmianki o ekranizacji, książka zawirowała moim życiem, także nie mogę czekać ani przesunięcia premiery dnia dłużej ;P

geefux

Tyle dobrych opini na temat książki się nasłuchałem zewsząd, że chyba sobie sprezentuję na nowy rok :)

ocenił(a) film na 7
geefux

no to widocznie 7/10 to za duzo ode mnie. A co ma do tego ocena zmierzchu? Obejrzysz film to sam sie przekonasz.

car0layna01

Oglądałem, możesz zobaczyć moją ocenę.

ocenił(a) film na 9
geefux

Ekhem, panie GEEFUX. A propo "Zmierzchu" się nie wypowiadaj, bo sam nie jesteś autorytetem, żeby krytykować innych za jego ocenę.

car0layna01

Rozumiem że jestaś rozczarowana, uzasadnij proszę !

ocenił(a) film na 7
supnopl

Ksiazki nie przczytalam, ale po obejrzeniu tego filmu moze to zrobie. Film to jedna wielka klapa, swierdzilam ze jest nudny bo nigdy na filmie nie zasnelam a na tym odlecialam.. Ten film pokazuje caly czas to samo..

car0layna01

Hehe, to naprawdę musisz przeczytać książkę :) Ale uważaj, bo w książce też wszystko się dzieje w jednej łódce przez kilkaset dni...Ale to nie o to tu chodzi :P Polecam

geefux

Otuż to :)

car0layna01

"Ten film pokazuje cały czas to samo" przyznam że oglądałem wiele fimów gzie akcja była rozgrywana w jednym miejscu, a i tak przykuły mnie do fotela i oglądałem z zapartym tchem (SUNSET LIMITED, POGRZEBANY, 12 GNIEWNYCH LUDZI, CZŁOWIEK Z ZIEMI itd.). Dla mnie w filmie najważniejsza jest fabuła, a miesce rozgrywanej akcji czy muzyka to tylko dodatki, które mogą sprawić że film jest jeszcze lepszy .

supnopl

myślę, że dużo lepiej przeczytać książkę przed seansem a nie dopiero po :) moim zdaniem to pozycja obowiązkowa, fenomenalna lektura! mam nadzieję, że film będzie podobny! :)

so_impatient

Pewnie masz rację, ale co Ty na to:

film mi się bardzo spodoba !
a potam książka jeszcze bardziej :D

tym samym eliminuję rozczarowanie jak u niektórych ;)

supnopl

oczywiście, można i w ten sposób ;))
już nie mogę się doczekać! trailer oglądałam z kilkanaście razy..

so_impatient

Wczoraj obejrzałem film. Książki nie czytałem, jednakże obraz ten wyświetlony na dużym ekranie godny jest oceny bardzo dobrej. Powala artystycznym przekazem i swoim niebanalnym przesłaniem, które każdy odczyta według własnych upodobań ( o ile wysili się na jego odszukanie - nie powinno być z tym jednak kłopotu). Wrażenia wizualne momentami zawierają dech, zwłaszcza w wersji 3D a ewidentne "przerysowanie" obrazu wydaje się być celowym zamierzeniem reżysera, przynoszącym widza wgłąb tej surrealistycznej opowieści. Film podobał się całej rodzinie, choć każdy z nas odebrał go inaczej...i to chyba powinno przekonać do jego obejrzenia.