PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153252
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

Widziałem fragment filmu w 3D przed "Prometeuszem" i zdziwiłą mnie sztuczność efektów
specjalnych. Po trailerach oraz zdjęciach z filmu ciągle jestem przekonany, że jako całośćfilm
prezentuje się równie sztucznie. Mam rację?

TomKruz

nie

ocenił(a) film na 8
TomKruz

A ja widziałem i cały film Życie Pi mi się zdjęcia podobały ale może się nie znam. Mam rację?
Prometeusza też widziałem i ... może jak bym miał 12 lat ot bym stękał ze szcześcia a tak lipa.

TomKruz

co do sztuczności to nie wiem jak w filmie to wygląda ale gdy zobaczyłem kiedyś reklamę w TV to myślałem że to jakaś słaba reklama telewizyjna, a później okazuje się, że to reklama filmu który ma 11 nominacji do Oscara. Raziła mnie właśnie ta sztuczność... no ale moze w filmie można się do tego przyzwyczaić :).

TomKruz

Nie mam na celu atakować nikogo ;) "Prometeusz" to największe rozczarowanie roku, od takie "gów.no w papierku", wpomniałem o nim ponieważ fragment "Życia Pi" był przed nim wyświetlany... już to napisałem...

Chodzi mi o to samo, co "Tymoteuszowi81" ;) 11 nominacji do Oscara, a efekty specjalne wyglądają jak plastikowe... Może w kinie zrobią na mnie wrażenie, póki co jestem zdecydowanie zdania, że są po prostu słabe...

ocenił(a) film na 8
TomKruz

"ponieważ fragment "Życia Pi" był przed nim wyświetlany."
Na pewno fragment?Czy po prostu zwiastun?
No bo wiesz,ocenianie efektów specjalnych filmu na podstawie trailera do niego to po prostu głupota.Ja osobiście polecam wybrać się do kina.Wizualnie film naprawdę super.

kibic

Fragment, ludzie, przecież wiem o czym piszę... Czy ja oceniam film? Ja oceniam tylko to, co zobaczyłem, jest zachwalane, ale nie zrobiło na mnie większego wrażenia... Pytam się o opinię, nie atakuję filmu... Pogadasz ;/

TomKruz

Byłem na tym filmie. Wizualnie niby super, ale jednocześnie traci na autentyczności, ciężko mi było wciągnąć się w historię przez bajeczną oprawę.

ocenił(a) film na 5
TomKruz

pewnie chodzi wam o tego zielonego wieloryba na trailerze, fakt wygląda słabo - ale to chyba najgorzej wyglądająca grafika.

ocenił(a) film na 5
TomKruz

jeśli o same efekty 3d chodzi to 'Prometeusz' ma zdecydowanie lepsze niż 'Życie Pi'