PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153252
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

Czy znacie książki / filmy w podobnym klimacie? Dla lubiących podobne klimaty Ja osobiście
polecam " Błękitny chłopiec " - Rakesh Satyal. Książka z 2011 roku - mam nadzieję, że w
przyszłości zostanie zekranizowana. Polecam ją bardzo !! :-)

ocenił(a) film na 7
andre250

Mnie do głowy przychodzi Cast Away z Tomem Hanksem, polecam :)

Obifan

Co prawda to znane filmy i pewnie prawie każdy je widział, ale warto je wspomnieć:
Slumdog, Milioner z ulicy
Forrest Gump
Też byłabym wdzięczna za podobne propozycje filmów; takie niezwykłe historie ludzi, które mogą nieść jeszcze ze sobą jakąś życiową puentę ;)

ocenił(a) film na 7
Melchan

127 godzin, też podobny klimat, jeśli chodzi o walkę o przetrwanie. A jeśli zainteresuje cię niezwykła historia konia, to polecam "War horse" :)

ocenił(a) film na 9
andre250

Wiem,że jest nowa powieść. Jej autorem jest Yann Martel (autor 'Życia Pi') - 'Beatrycze i Wergili'. Książka ta łączy konwencję baśniową z alegorią,by w ten nietypowy sposób odnieść się do dziedzictwa Holokaustu. Bohaterowie to osioł i małpa. Nie czytałam jeszcze tej książki,ale zapowiada się ciekawie :)

Bialawilczyca7

Zainteresowałaś mnie. W sumie podoba mi się realizacja ciężkiego tematu za pomocą elementów baśniowych. Nie wiem czemu, ale wydaje się to niezwykle głębokie i trzeba to robić niezwykle rozważnie :)

Melchan

No to jeżeli jeszcze nie widziałaś to zerknij sobie na "Labirynt Fauna" :)