PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153254
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

wszystkie oscary zasluzone. Nie rozumiem czemu tylko 7.4 na filmwebie. Na imdb 8.2

ocenił(a) film na 8
student22

Bardzo dobry film a efekty specjalne genialne

ocenił(a) film na 9
lukasz121246

mnie się też podobał, ani chwili nie nudziłem się, wspaniałe kolory i wrażenia ponadzmysłowe,
i takie ciepło...
czasami miałem podobne odczucia, jak oglądając pierwszy raz Amelię

ocenił(a) film na 9
student22

Zabawne jest to, że nawet na onet.film gdzie użytkownicy praktycznie we wszystkim błotem rzucają, też ma 8,1 xD Ja bym się tam tą oceną nie przejmowała. Dla mnie film był najpiękniejszym jakim widziałam w tym roku. Nakłonił mnie do zakupu książki, i wyczekuję momentu kiedy wyjdzie na dvd :)

ocenił(a) film na 5
student22

No to ja będę chyba pierwszym, który się wypowie troszeczkę inaczej na temat tego filmu ... Historia ciekawa, ale moim zdaniem bez przesady ... ja osobiście niestety nic ciekawego w tym filmie nie widziałem i zapewne wiem, że teraz tym komentarzem naraziłem się wielu osobom i zaraz mogą polecieć komety w stylu : "NIE ZNASZ SIĘ", ale moim zdaniem to kwestia gustu, bo ja osobiście dałem 5 bo dla mnie ta historia ciągnie się jak flaki z olejem :/

ocenił(a) film na 5
student22

Wszystkie oscary zasłużone? No chyba nie. Daleko temu filmowi do najpiękniejszego i najciekawszego; fakt, wzruszył mnie momentami ale główny bohater, który jest mega irytujący (np. krzyczenie 'nie!' do hieny rzucającej się na zebrę zamiast walnięcie jej wiosłem? rly?) tak bardzo mnie denerwował, że momentami zacząłem na niego bluzgać na głos. Efekty komputerowe- bardzo fajne; jednak same efekty to za mało. Również 5.

student22

film jest znakomity. Szkoda ze w Polsce średnio doceniono ten film

ocenił(a) film na 8
student22

moze byc zwiazane (chociaz nie musi) z tym że książka jest lekturą szkolną w stanach

ocenił(a) film na 7
EpicFail

Ha! Żeby u nas ekranizowali tak lektury...