PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153254
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

chce isc na ten film do kina, jestem obecnie w niem.jezycznym kraju, wiec jedynie wersja z
niem napisami wchodzi w gre (niemiecki umiem na poziomie B1 :P)

moj angielski nie jest powalajacy, w sensie, amerykanskie filmy i programy ogladam w
miare swobodnie, z produktami brytyjskimi itp jest gorzej, east enders -to juz klapa. ;)

pytanie, czy angielski w tym filmie jest w miare ok, i czy tresc filmu jest az tak istotna?

ocenił(a) film na 5

miesiąc temu ogladałam ten film w Anglii,bez jakichkolwiek napisow..z angielskiem radze sobie dobrze ale w tym filmie to porazka, bylam wsciekla caly czas bo niewiele rozumialam...mowią tam nieywraZnie,z okropnym akcentem.myslę ze jelsi nei mowisz perfect po angielsku to szkoda czasu zeby oglądac ten film..bez zrozumienia tresci film jest kiepski,ogolnie o wiele gorszy niz myslalam..

ocenił(a) film na 5
elemele90

nie chodzi tlyko o to,ze nie rozumialam wszytskiego ale..nic specjalnego,efekty takze nie powalają..po zwiastunie byłam pewna ze jest swietny ale duuuzy zawod...

użytkownik usunięty
elemele90

ah... juz mialam nadzieje ze to bedzie film lekki i do ogladania zeby po prostu zrelaksowac sie w kinie.... :/
moze jednak zaryzykuje.... ajc....

ocenił(a) film na 8

Oczywiście, że się zrelaksujesz, nie słuchaj osoby,która nie rozumiała dialogów.
Jeśli wiesz jak hindusi mówią po ENG, to właśnie tak tam jest :P Jednym słowem-słodko :D
Polecam ! :)

Treść istotna, ale angielski da się zrozumieć. Większość dialogów wypowiadanych jest przez Hindusów, których angielski nie jest wyjątkowo rozbudowany.
Przy filmie jak najbardziej można się zrelaksować, w szczególności dzięki niezwykle malowniczym ujęciom.

użytkownik usunięty
JLight777

hah hinuski-angielski znam i przywyklam, hahah jak probuje ogladac east enders to kumam wylacznie watki z hinduskiej rodziny bo nie mowia w stylu london... ;)

hmm 2 do 1, jednak po trailerze wydaje mi sie ze film ten lepiej obejrzec w kinie 3d nawet nie do konca rozumiec dialogi niz na kompie z napiisami...

dzieki za pomoc :)

Nie ma za co. :) Ja na filmie byłem wczoraj (w 3D) i zrobił na mnie wielkie wrażenie, naprawdę warto się na niego wybrać.

Z angielskim jestem obsłuchany dosyć dobrze, ale wydaje mi się że film operuje raczej prostym językiem. Jeżeli w miarę swobodnie oglądasz amerykańskie filmy i programy, to nie powinnaś mieć problemów ze zrozumieniem. Do hinduskiego akcentu można się przyzwyczaić.

I tak, warto się wybrać do kina na 3D. Scena katastrofy robi spore wrażenie na sali kinowej.