PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153252
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

witam!
jeżeli premiera za 2m-ce to na pewno warto najpierw przeczytać książę. Mnie osobiście powieść ta pochłonęła bez reszty a końcówka po prostu zabrała mi oddech na 2 minuty!
dla leniwych jest audioBOOK.

jeżeli film będzie w połowie tak dobry jak książka to cudnie ale trailery wyglądają trochę zbyt pastelowo jak dla mnie-co nie zmienia faktu że muszę zobaczyć ten film.

pozdrawiam

krzyhoo1981

Witam!
Początkowo jak to określiłeś "pastelowość" zdjęć w trailerach także mnie lekko odrzuciła. Jednakże w relacji całej historii do zakończenia (bez spoilerowania) , to może być celowy zabieg reżysera. Pan Ang Lee na zasadzie kontrastów, może pewnego przejaskrawienia chce połączyć elementy przygodowe (- typowo filmowe) oraz dramatyczne. Zakładając, że jednak większość przyszłej publiki nie przeczyta książki, takie zderzenie koloryzmu (zapowiadającego przyjemną, optymistyczną oraz widowiskową historię) z prawdziwym dramatycznym obliczem, może stanowić siłę tego filmu.
Czekam z niecierpliwością, szkoda że w Polsce tak późno premiera.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
krzyhoo1981

W pełni się zgadzam, książka jest GENIALNA.

krzyhoo1981

Popieram, jednak przyznam, że na początku żałowałem zakończenia. Dopiero później do niego "dojrzałem" :P