PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153254
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

witam,
czy któreś ze zwierząt zginie?
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
bart4u84

Proszę cie, poważnie?może NIE zginą, Może zginą w dobrej wierze, może tylko w wyobraźni, Może to super film. może tak musi być, że...... A o Ludzi też pytasz? Pewnie nie.
Obejrzyj nie pożałujesz.

bart4u84

Mysle, ze znasz odpowiedz na to pytanie po zdjeciach itp...

bart4u84

czy znajdzie się ktoś, kto umie czytać ze zrozumieniem, zamiast się pienić, udzieli mi prostej odpowiedzi TAK/NIE. Bardzo o to proszę NORMALNYCH forumowiczów.

bart4u84

innymi słowy, jak ktoś nie chce mi pomóc, niech się nie odzywa.

ocenił(a) film na 8
bart4u84

ginie bardzo dużo ryb którymi Pi i tygrys się żywią

Blucher

haha, ok, dzięki.

bart4u84

Niestety pokazane są sceny śmierci zwierząt. Nie jest ich dużo, ale dla mnie to było nie do zniesienia, więc jeśli jesteś w tym temacie wrażliwy, to uczciwie ostrzegam. Krew się litrami nie leje, ale przykro patrzeć, jak przez ludzką głupotę cierpią zwierzęta.
Tylko proszę na mnie nie krzyczeć, bo każdy ma inną wrażliwość i każdego "rusza" co innego.

ocenił(a) film na 8
vilya_73

Przez ludzką głupotę ? Ta hiena była sterowana ? Tygrys też ? Wydawało mi się , że instynkt kazał im walczyć, a nie bohater.
Bohater nie tykał zwierząt. Wolał ludzi :D

rhcp_20

Równie dobrze możemy uznać, że sprawy w ogóle nie ma, bo nie dość, że zwierzęta komputerowe, to jeszcze [spoiler ;-)]. Ale jak widzę przytępe dziecię, które tylko się gapi, jak zwierzęta się zagryzają, to mnie szlag trafia. Zresztą wątki o walnięciu hieny wiosłem przez łeb już były na forum i powtarzać ich nie ma sensu.
Dla mnie to był po prostu przykry widok i już. Jak się moje kocury lały, to zawsze je rozdzielałam. Inaczej nie umiem. Skala może mniejsza, ale mechanizm ten sam ;-)

vilya_73

jak ja się cieszę że są jeszcze tak wrażliwe osoby :) myślałam że jestem sama :) wszystko "zniese " ale nie widok krzywdzonych zwierząt, w jakiejkolwiek formie, nawet w filmie:)pozdrawiam ciepło wszystkich wrażliwców :)

ocenił(a) film na 8
bart4u84

tak gina, nie tylko ryby

ocenił(a) film na 8
bart4u84

ze zwierząt na tratwie ginie zebra, małpa i hiena. Nie liczę ryb i szczura. Czy to było naprawdę trudne? Ktoś oczekuje odpowiedzi to się jej udziela.