PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153250
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

przykro mi

ocenił(a) film na 3

przykro mi ze ten obraz w swojej infantylnej formie moze i uroczym przeslaniu ale jednak jest dla mnie slaba forma uciekania od trudnych tematow. jesli mam go przyjac za kino familijne to moge polecic koniecznie z odpowiednim na to nastawiniem. zawsze wolalam zobaczyc i ocenic sama niz polegac na opiniach tutaj moglam sobie oszczedzic rozczarownia i pustki jaka mam po tym filmie. polecam dzieciom w szkole podstawowej i rozhisteryzowanym rodzicom ktorzy nie wiedza co ogladac ze swoimi dziecmi

ocenił(a) film na 7
natalaszara

Proponuję używać przecinków, kropek, wielkich liter i polskich znaków.

ocenił(a) film na 3
Yaroslao

dlaczego ????bez nich nie rozumiesz tresci i kontekstu???

ocenił(a) film na 7
natalaszara

No dobrze, dam Ci lekcję psychologii za darmo. Używanie interpunkcji powoduje, że przekaz jest łatwiejszy w odbiorze. Badania natomiast dowodzą, że przekaz, który jest łatwy w odbiorze jest częściej niż przekaz trudny w odbiorze uważany za prawdziwy, bez względu na to czy taki jest czy nie jest. Dodatkowo, moim zdaniem, używanie poprawnej polszczyzny jest wyrazem szacunku dla rozmówcy.

ocenił(a) film na 3
Yaroslao

no dobrze zatem dam tobie lekcje szacunku dla rozmowcy za darmo. sadze ze pouczanie o znakach interpunkcji w kontekscie tresci filmu jest male slabe i niewiele wnoszace oprocz faktu ze ktos chce bardzo kogos pouczac i leczyc tym kompleksy.

ocenił(a) film na 7
natalaszara

Dobra, to ja teraz zadam Ci pytanie nie używając polskich liter.
..zrobisz mi laskę ??

ocenił(a) film na 7
Yaroslao

sory... mialo byc ..
zrobisz mi laske ?

ocenił(a) film na 3
Yaroslao

moja łaska jest wielka wybacza tobie niestosownosci i brak taktu bo od poczatku tak wystartowales zatem taki juz jestes:):):) i zapewne sie juz nie zmienisz a szkoda bo mozna by fantastycznie rozmawiac a tak potwierdzasz ze mimo ze zaczynales pouczajaco skoczyles pauperuzująco

ocenił(a) film na 7
natalaszara

moja laska tez jest wielka.
O czym miałby rozmawiać z przemądrzałą gimbuską ? Zajrzyj do słownika bo używasz słów, których nie rozumiesz.:-)

ocenił(a) film na 3
Yaroslao

moze i czytasz slownik ale twoja percepcja zatrzymuje sie na poziomie doslownego traktowania tlumaczen...twoja pauperyzacja jest zubozeniem intelektualnym....nie wysilaj sie niepotrzebne nam sa takie jalowe dyskusje..

ocenił(a) film na 7
natalaszara

Znajomość kilku "mądrych" słów nie zastąpi Ci niestety braku urody. :-)

ocenił(a) film na 3
Yaroslao

wiesz wole miec znajomosc kilku madrych słow niz urode ktora jest pojeciem wzglednym i ulotnym...poza tym wiem ze olsnil by ciebie moj blask:):):)

ocenił(a) film na 7
natalaszara

No proszę. To mnie zaskoczyłaś. Myślałem, że Ci nie przejdzie... to coś. Ale to pewnie przez te "trudne dni". Wiedz, że jestem wyrozumiały i wybaczam.

ocenił(a) film na 3
Yaroslao

wierz mi ze ja tobie rowniez

ocenił(a) film na 7
Yaroslao

Normalnie dyskusja na wysokim poziomie intelektualnym ;D

ocenił(a) film na 3
aronn

widocznie takie lubisz bo niewiele twoj dialog ze mna ma wspolnego z kinem i z moimi odczuciami na temat wyzej rozpoczety przeze mnie. nie mam ochoty na wychowywanie mnie ani na zadne załosne proby konwersacji w takiej kolorystyce jaka ty zaproponowales.

natalaszara

Ale wy oboje jesteście nudni, po co prowadzić rozmowę która nie ma sensu. Oboje jesteście niedojrzali.

ocenił(a) film na 3
jasnogorski

to prawda wieje nudą jak a zyciu pi

ocenił(a) film na 7
jasnogorski

Wręcz przeciwnie. Napominanie młodzieży aby używała języka polskiego w piśmie jest postawą dojrzałą. I taką właśnie zaprezentowałem. Ten tekst z "robieniem laski" to przecież nie moje. To profesora Bralczyka. On też jest niedojrzały. Zabawna byłaby ta internetowa ciemnota gdyby nie była smutna. Za dużo pewności siebie pomieszanej z kompletną ignorancją. Myślicie, że licencjat, brak zasad i "power" wszystko załatwią ? Nie nie załatwią. I żeby nie było, znam ten stan umysłu bo sam taki byłem, kiedyś, a potem zacząłem mądrzeć. pozdro.

ocenił(a) film na 7
natalaszara

Pomyliłaś arrona ze mną. Przeproś go.