PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338307}

Życie

Vivere
2007
7,1 27  ocen
7,1 10 1 27
Życie
powrót do forum filmu Życie

Kolejny świetny film Angeliny Maccarone. "Vivere" nakręciła po rewelacyjnym "Fremde Haut". Jest to ciekawie opowiedziana historia, historia o samotności i odpowiedzialności, w której biorą udział trzy kobiety: dwie młode - siostry i jedna o wiele od nich starsza. Tą starszą zagrała niemiecka aktorka Hannelore Elsner, którą można obecnie oglądać w kinach, w pięknym filmie "Cherry Blossoms - Hanami". Z kolei o jednej z młodych, grającej Frnacescę, pewien krytyk napisał, że swoją grą przypomina młodziutką Ingrid Bergman.
Tą jedną historię widzimy w dość ciekawy sposób, z perspektywy każdej z bohaterek, przez co wraz z upływem czasu dowiadujemy się więcej o nich samych i wydarzeniach pokazanych na początku filmu. Niektóre z nich rozwijają się dość zaskakująco, szczególnie w warstwie emocjonalnej.

ocenił(a) film na 8
karen_

Mi też się bardzo podobał ma swój klimat, a aktorki najwyższa klasa....szkoda tylko że nie ma nigdzie napisów....

macaesther

Z napisami nie wiem jak teraz jest, ale jakiś czas temu film był wyświetlany na kanałach Cinemax z polskim lektorem. Jeszcze lepsze wrażenie na mnie zrobił.