PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=3456}

...I sprawiedliwość dla wszystkich

...And Justice for All
1979
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 13109
7,4 10 krytyków
...I sprawiedliwość dla wszystkich
powrót do forum filmu ...I sprawiedliwość dla wszystkich

KA-PI-TAL-NY !!!!!

ocenił(a) film na 9

Jeden z najlepszych filmów jakie widziałem. Finałowa scena w sądzie już chyba na całe życie będzie przeze mnie zapamiętana. Genialny film, do czego z pewnością najbardziej przyczynił sie genialny Pacino. 10/10. POLECAM!!!!

ocenił(a) film na 10
gEn_

dokładnie to samo pomyślałem o tym filmie po obejrzeniu, ostatnia scena mowy wstępnej Pacino - kultowa.

użytkownik usunięty
thomass48

Ubawiłem się przednie oglądając ten film,mimo że nie jest on komedią.Brawo dla Pacino i J.Wardena bo to grana przez niego postać przykleiła mi uśmiech do twarzy.

gEn_

SPOILER

Dla mnie scena z ''tłuczeniem samochodu'' jest równie poruszająca co końcowa. Film po prostu rewelacja. Aktorstwo, scenariusz, nieraz groteskowa wymowa - mistrzostwo.

ocenił(a) film na 9
KLAssurbanipal

dlaczego spoiler ? nie napisał co się wydarzyło w ostatniej scenie tylko, że ją zapamięta na całe życie.

Nina.Ewelina

Spoiler dotyczył mojego posta. Dlatego treść napisałem dużo niżej. Przecież to powszechny sposób i dziwne, że ktoś mógł zrozumieć to inaczej.

ocenił(a) film na 9
KLAssurbanipal

nie mam pojęcia, czemu to napisałam, aż zerknęłam wyżej czy ktoś inny nie zarzucił tej osobie, że nie uprzedził o spojlerze,a ja się po prostu pomyliłam, ale nie więc nie mam nic na swe usprawiedliwienie, jakoś bez pomyślunku musiałam spojrzeć na twój post.