PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349210}

007 Quantum of Solace

Quantum of Solace
2008
6,7 166 tys. ocen
6,7 10 1 165578
5,7 58 krytyków
007 Quantum of Solace
powrót do forum filmu 007 Quantum of Solace

A poza tym: Brawo Daniel! Udowodnił że jest godnym następcą Conneryego, Moore'a, Daltona i Brosnana. Zamiast kopiować styl poprzedników, wniósł coś nowego: mniej się uśmiecha, za to więcej wali po mordzie. A scena walki w eksplodującym hotelu na pustyni powinna wejść do kanonu filmów akcji.

użytkownik usunięty
Hagan

W moim odczuciu to było wyraźne nawiązanie do "Goldfingera", gdzie laseczka Bonda zginęła gdyż całą pokryli ją złotem, złotą farbą i się udusiła.
Czasy się zmieniają, złotem naszych czasów jest ropa naftowa i chyba stąd w ten sposób uśmiercono pannę Fields. Brawa dla twórców!

Sam film bardzo mi się spodobał. Dużo akcji, aktorstwa na poziomie (Craig,Dentsch -chyba tak się pisze, czy nawet Kurylenko, jak na modelkę zagrała bardzo dobrze -pozytywne zaskoczenie, złe charaktery), emocji i społecznych problemów na ekranie. Całość prezentuje się wyśmienicie, jest to takie kino akcji z nerwem. Motyw zemsty kojarzy mi się z 'Giaurem', ogólnie miałem dużo skojarzeń.Z kina wyszedłem zadowolony.
Jak dla mnie 8/10.

ocenił(a) film na 7

Z tym nawiązaniem to i mnie się tak zdaje, bo laska leżała nawet w takiej samej pozycji, tylko tym razem wymalowana "czarnym złotem".