PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349210}

007 Quantum of Solace

Quantum of Solace
2008
6,7 165 tys. ocen
6,7 10 1 165418
5,7 55 krytyków
007 Quantum of Solace
powrót do forum filmu 007 Quantum of Solace

Jakby powiedział Joker tn wilm jest wysłannikiem chaosu. Pominąwszy pierwszą scenkę która napradę była niezła chodzi mi tutaj o pościg astona to potem się zaczęłła lawina. Tak długo oczekiwałem jakiegoś porządnego przesłuchania White'a a tu się zawiodłem zadali mu 2 pytania i juz uciekl jeden zdradzil i pogon bonda. Be sensu mogli się troszkę bardziej skupić na przesłuchaniu. Potem to już wszystko to było jeden wielki chaos, do końca tak nie wiadomo o co chodzi tu raz film wyskakuje z jedną kwestia potm inną nie ma zwięzłej fabuły jak w CS które było rewelacyjne. Szczególnie rola Kurylenko która mysli że jest gwiazdą była tragiczna.
Nie ma ścisłej więzi między nią a bondem czego mi brakowało nie chodzi tu o miłość czy seks lecz o to że ich zemsta chęć tego powinna się wiązać od być zwięzla a tego niestey nie ma chociaz mialo tak być. Finało scena z tym wybuchem to tragedia również ze znalezieniem tego chlopaka vesperm mnie zawiodla.

Ogólnie tak: Bardzo dobra gra Craiga który w moim przekonaniu jest najlepszym bondem oraz na prawdę świetna gra Mathieu Amalric'a i cudna scena z astonem. Tragiczna Kurylenko i słaba fabuła:)

Wiele osób się ze mną nie zgodzi ale chciałbym podkreślić że uwilebiam filmy bonda począwszy od dr. NO do QoS i nie stykam się z tą tematyką po raz perwszy:)