PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=732993}

13 godzin: Tajna misja w Benghazi

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi
2016
7,3 41 tys. ocen
7,3 10 1 41249
5,7 18 krytyków
13 godzin: Tajna misja w Benghazi
powrót do forum filmu 13 godzin: Tajna misja w Benghazi

Film bardzo dobrze nakręcony aż dziw ,że to nie realia i dużo, dużo lepszy niż jakieś
oskarowe gówno typu "operacja argo"
Dlaczego takie filmy nie są wyróżniane przez akademię ???

ocenił(a) film na 7
stratofortress7

Przeciez Argo jest duzo lepsza produkcja, co ty wogole piszesz za bzdury.

ocenił(a) film na 10
deefunk

chyba cię piecze czoło i naucz się polskiego bo pisze się "w ogóle"

ocenił(a) film na 7
stratofortress7

Ciebie za to piecze dupka i naucz sie sam polskiego, bo zdania zaczynamy z dużej litery, a konczymy innym znakiem interpunkcyjnym, zwanym kropką, nie wspominam juz o tym, ze o przecinkach wiesz tyle, co o dobrym kinie, czyli nic. Polonista od siedmiu bolesci heh.
W sumie jestes prawdziwym autorytetem filmowym, w koncu dales 10 takim szmirom jak Transporter, Avatar, czy Londyn w ogniu :D:D:D

deefunk

Kolego jest taka stara maksyma, że o gustach się nie dyskutuje. Pozwól, że zacytuję "Co z tego, że jednemu podoba się kare a drugiemu białe". Tobie podobała się Operacja Argo a twojemu oponentowi nie. Po co wypominać kto jakie filmy jak oceniał??

ocenił(a) film na 7
ferath28

No wlasnie, ze o gustach sie dyskutuje, no bo o czym innym.

ocenił(a) film na 8
ferath28

Więc po co zapisałeś na forum dyskusyjne o gustach?

deefunk

Zapomniałeś dodać coś na temat polskich znaków diakrytycznych :(

deefunk

Niestety, ale język polski jest trudny i nie każdy powinien zwracać innym uwagę co do poprawności jego używania. Nie mówi się "z dużej litery", a "wielką literą" ;).
A co do filmu - całkiem solidna, męska produkcja.

stratofortress7

Pozwól kolego.że spróbuję odpowiedzieć na twoje pytanie zawarte w temacie posta. Operacja " Argo" była czymś, czym mogli się pochwalić Amerykanie przed całym światem. A atak na ambasadę w Benghazi, to kolec w d...ie naszych sojuszników. Nie dość, że stracili ambasadora, to jeszcze musieli uznać Libię za kraj stracony, a do tego jeszcze opanowany przez ISIS. Nie ma się czym chwalić. Moim skromnym zdaniem to tyle.

ocenił(a) film na 10
ferath28

To się nazywa wyważona odpowiedź. "Mądrego to i miło posłuchać"

ocenił(a) film na 7
stratofortress7

Koles bredzisz. jego wypowiedz ogranicza sie do tego, ze cos niby pograzylo USA. Ja pisalem o filmie, a nie historii. 13 Hours to przy Argo wypada jak typowy film akcji, w ktorym glowna role odgrywaja kule karabinow. Zadnej fabuly, zwykla sucha akcja. W Argo mamy duzo bardziej skomplikowany scenariusz, strzalow zero w zasadzie a dramaturgia glownych bohaterow o niebio wieksza. Jak ejstes fanem glupowatycyh strzelanek to okej, ale nie pisz bzdur.

ocenił(a) film na 10
deefunk

Co tak piz...siu ziejesz nienawiścią i weź się nie napinaj:D

ocenił(a) film na 7
stratofortress7

Piz.dusia parowo osiedlowa to sobie oblookaj przed wlasnym lustrem. Czytaj tez ze zrozumieniem, bo gdzie ta nienawisc? Konstruktywnie wypowiedzialem sie o filmie, to juz dzieciaczek musial odpisac takim shitem.

ocenił(a) film na 10
deefunk

Dzban:D

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 7
ferath28

A co ma piernik do wiatraka ? 13 Hours to akcyjniak, same strzaly itd, a Argo ma rozbudowany scenariusz wielowatkowy, nie nastanowiony na akcje, tylko budowanie napiecia.Jestes fanem glupkowatych filmow akcji okej, ale przy Argo to jest fabularnie kupowate.

ocenił(a) film na 5
stratofortress7

Ja pooglądałem 1.5h tego filmu i jestem zawiedziony. Jest okrutnie nakręcony i zmontowany. Często wygląda to tak, jakby kamerzysta miał Parkinsona.

stratofortress7

Bo nie składa się z idiotów, tylko z ludzi, którzy na kinie się raczej znają.

stratofortress7

Cooooooooooooooooooooo ?! facet ty masz w ogóle jakieś pojęcie o kinie ? Operacja Argo to genialne kino a 13 godzin to GNIO w którym zebrali najbardziej trywialne dialogi jaki można sobie wyobrazić ! Człowieku ten film jest tak słaby, że zbiera na wymioty. Rozumiem, ze dla ciebie szczytem kinematografii są wybuchy, wystrzały i powiewająca flaga amerykanska.
Ten film to dno 3,5/10 przy Argo wygląda jak żart.

stratofortress7

Dzięki. Takie wymiany zdań uzmysławiają mi, że ten automat co mi tu doradza, wie co pisze pisząc 55% w twoim guście - obawiam się, że zawyżył. Pozdrawiam fanów wymiany zdań.

ocenił(a) film na 7
stratofortress7

Obawiam się,że mimo tego,że film jest całkiem przyzwoity to na na oskary trochę zbyt mało ambitny. Nie ma szans.

ocenił(a) film na 9
stratofortress7

Jak to "nie realia".. Przecież to prawdziwa historia.