Żenujące:) Akcja przewidywalna, aktorzy wygimnastykowani, aktorki... chyba nie ma za dużo, teksty pełne patosu... Ogólnie skasowałam po oglądnięciu.
Co ty za bzdury piszeż uposledozny jesteś albo może nie ten film oglądałeś .Ja polecam ten film wszytkim duzo akcji poprsotu David Belle i Cyril Raffaelli kolesie są nie samowici wykonują zajebsite skoki po dachach i akrobacje do tego super muza !!!!!!!!!!:):):):):)(sroki za błędy ortograficzne)
Kolesie skaczą po dachach, nooooooo to faktycznie zajebisty :) Ja obejżałem ponad połowę, i stwierdziłem że chyba wolę iść z psem na spacer. Skoki po dachach są dla mnie wybaczalne w jakichś X-menach, albo matrixie. Ale w filmie sensacyjnym wolę pełen real, a nie kity.
no to sie gościu ździwisz bo to jest REAL,jak ty to ujmujesz i sie nazywa LE PARKOUR,jest to taki sport w którym właśnie chodzi o skakanie po dachach i robienie akrobacji,nie wiem jakie znalazłeś w tym porównanie do matrixa,ogólnie film był wyglebisty,oczywiście było kilka niedociągnieć fabułu,no ale właśnie sceny akcji i muzyka uratowały cały film,zreszta kto w filmie akcji kładzie fabułe na 1 miejscu, pozdro panie "żenujący" !!!!
Bulszit. Film ma tyle do rzeczywistości co filmy z Jackie Chanem albo Żanklodem Jawamdam. I nie mówię tutaj o parkour tylko przekoloryzowanych walkach w stylu jeden vs. cała sala albo ta idiotyczna "walka" z tłuściochem.
Mimo, że film był całkiem ciekawy od strony choreografii to wolę filmy, przy których choć trochę ruszyć głową a nie wpatrywać się ( żeby nie powiedzieć tępo albo jak szympans ) w ekran w oczekiwaniu na kolejną sztuczkę kaskaderską.
Sam jesteś żenujący kolo film jest o tym o czym jest, akcja przewidywalna ale czy na pewno wszystko przewidziałeś panie czarodziej, aktorzy wygimnastykowani i to bardzo dobrze dobrze a ty im pewnie zazdrościsz tego nie?? Dla mnie film zarąbisty oglądnołem go z 10 razy. Pozdro dla spidera on wie co dobre :D
może nie żenujący, ale mnie ten film troche irytuje ;/ po prostu nie widze radochy w skakaniu po ścianach, nie jest to dla mnie "sens i filozofia życia", jak dla niektórych chłopaków..
No, jak oczekiwałaś czegoś w stylu Brokeback Mountain, to niestety źle trafiłaś. To nie jest film, którego celem jest człowieka wzruszyć/poruszyć/skłonić do refleksji. Po jego obejrzeniu nie doświadczysz katharsis. Dostarcza za to świetnej zabawy. Może nie jest wybitnym dziełem, ale na pewno nie jest filmem złym. Moim zdaniem jest świetny. Akcja jest szybka, główni bohaterowie... wygimnastykowani (dają niesamowite popisy sprawności). Należy zaznaczyć że wszystkie ich akrobacje to żadne sztuczki filmowe czy komputerowe efekty specjalne(może poza sceną z samochodem). Oni to robią naprawdę. Fabuła może jest naiwna, ale w uczciwy sposób. Nikt tu nie udaje że to mogłoby się zdarzyć naprawdę. Trzeba się tylko odpowiednio nastawić i film ogląda się naprawdę fajnie. Podczas seansu w kinie nie nudziłem się ani przez chwilę.
a mi sie czlowioeku (jak i wielu innym tutaj) ten film podobal, wiec mysle ze nie z nami tylko z Toba jest cos nie tak;)
pozdrawiam!!
A czy z kimś musi być coś nie tak? Po prostu każdemu podoba się coś innego i ma prawo do własnej opinii.
Dla mnie jest to bardzo dobry film akcji, z nie najgorsza znowu fabula, (tylko za malo bylo Peugeotow w filmie), tylko jakoiesinne tuningowane, ale chociaz Damien jezdzi 607-ka :)
i tak jak w kazdym filmie akcji gdzie jest bomba to tu również została ona rozbrojona 1 sek. przed czasem . głupota .
widać koleżanko bella ze nie oglądałaś tego filmu, ponieważ nie rozbrojono w nim owej "bomby" o której mówisz, więc nei zabieraj głosu na temat filmu skoro go nie oglądałaś. nie lubie jak ktoś udaje ze to zrobił, a w rzeczywistości było inaczej i jeszcze sie wymądrza. mnie osobiscie film sie bardzo podobał, ze względu na wspaniałę akrobacje aktorów (tzw. le parkour) no i oczywiście przepiękną lolę (cudna i urzekająca dziewczyna). pozdro4all
aha i nie obtrażaj sie bella :D
Ja uważam, że ten film to kicz straszliwy. Fabuła prostacka. Brak logiki postępowania bohaterów i treści. Ale podobał mi się.
Sam przekroczyłem już trzydziestkę, więc należę do pokolenia, które wychowało się na "Krwawym sporcie, Kickboxerze, Karate Tygrys" itp. Pewnie, że to dzisiaj brzmi śmiesznie, ale dla mnie tamte filmy niemal kreowały mi filozofię życia. A pokolenie moich rodziców pukało się w czoło i pytało się: po co z kumplami oglądam takie gówno ?
A to właśnie o to chodzi. Żeby każde pokolenie, dekada, subkultura, czy jakieś środowisko, miało coś swojego "kultowego" i nieważne, że to g...
Sam wolę kino z pod znaku Scorsese, Polańskiego, Kubricka, Parkera i paru innych, i nie sięgam po tytuły w stylu "13 dzielnicy", ale zdarzyło się, że parę dni temu w robocie z kumplami obejrzeliśmy ją. Jest nas tam kilkunastu, a średnia wieku to 20-21 lat. No i większość "kolesi-ziomków" lubi takie kino. Zanim puścili marudziłem, a już po chwili autentycznie się wkręciłem i było to świetnie spędzone półtorej godziny.
Fabuła 2/10, logiczność 2/10. Słabe odniesienie do tytułu. Wiemy, że to miejsce akcji i niewiele więcej. Jak naprawdę wyglądało tam życie ? Tylko się domyślamy. To dla mnie główne mankamenty, ale rozrywka przednia. Polecam każdemu wielbicielowi prostego kina akcji jak i tym, którzy chcą sobie odpocząć od codziennego ciężkiego myślenia i zaawanswanej psychologii. To naprawdę zastrzyk pozytywnej energii.
Jak nie chcesz, nie oglądaj. Jak wyłączasz po 10 minutach bo nie lubisz takich filmów to nie pisz, że jest głupi. Napisz, że czegoś takiego nie trawisz i starczy. Po co zaraz robić wiochę ?
A mi sie bardzo podobał, wcale to nie jest naciagane bo oni tak naprawde skacza, dla mnie to super film :D oglądałam go już pare razy :D
mnie sie ten film tak podobał ,że oglądałem go chyba z 5 czy 6 razy i mógłbym jeszcze :)
ludzie , o co wam chodzi ???? - nigdy o parkourze nie slyszeliscie?
pozdro dla spidera i innych ktorzy znaja sie na rzeczy !!!!
to wszystko real - a walki jeden vs. wszyscy wcale nie sa takie niemozliwe jak to sie wydaje ludziom ktorzy nigdy ze sztukami walki nie mieli nic wspolnego...pozdro dla tych co mysla tak jak ja.
a film dobry-duzo akcji, bijatyk, strzelanin, szybkich samochodow itp. - i o to w takich filmach chodzi :) - no i le parkour spoxik - no bo wkoncu to david belle wymyslil parkour :) a cyril rafaelli tez niczego sobie...
a co do krytykantow fabuly to tez nie wiem o co im chodzi bo fak nie jest ona jaks bardzo inteligentna bo film to mpsychologiczny nie jest - ale...jak na film akcji to jest bardzo dobry i wcale nie banal;na - zaloze sie ze ci co ja kryrykuja to by nie wymuslili fabuly do odcinka pszczolki maji (do ktorej tez oczywiscie nic nie mam..:))
pozdro
Juz nie świruj takiego wtajemniczonego, właśnie dlatego piszę o kitach, bo troche trenowałem to i owo. I niestety rzeczywistość bywa inna niż filmy z bruce lee. Ale skoro Wam sie to podoba, i Was przekonuje, to Wasza sprawa. Ja napisałem że dla mnie to ściema, i tej wersji się trzymam. Dla mnie to science fiction max !!! Pozdro !!
Hmm, równocześnie twierdzisz, że ten film jest żenujący i kiczowaty i że jest świetnym kinem akcji. To jak? Jest rewelacyjny czy gówniany? Moim zdaniem bardziej w stronę tego drugiego i nie ma co psów wieszać na fabule. Jak dla mnie co najmniej 6/10 za całość.
No nie wiem jak Tobie, ale mnie film się bardzo spodobał. Obejrzałem go 3 razy z kumplami w kinie. Tak nas to wkręciło że teraz sami trenujemy. Hmm.... Porównanie do Matrixa to trochę dziwne. Nie chcę się czepiać, ale tricki pokazane w tym oto filmie są jak najbardziej możliwe. Le Parkour przedstawiony w tym filmie stoi na pierwszym miejscu. Osobiście fabuła była troszkę taka nijaka, ale poprawiała ją muzyka i wprowadzona do filmu akcja. Nie wiem. Może nie mam racji, ale takie jest moje zdanie. Lubię Davida Bell'a i jego wyczyna na mieście. Ten film ma u mnie 8/10.
Pozdrawiam, LionHeart
popieram cię LionHeart dokładnie.. porównanie do Matrixa jest bezsensowne.. Le parkour w tym filmie jest super pokazany i to przecież sam David Belle jest i to jest realne..oprócz tego fajna akcja, układy sztuk walk i muzyka. Dają razem fajny film akcji. A fabuła wcale też nie jest banalna choć genialna też nie jest. Ale są prostsze fabuły w filmach które mają lepsze fabuły...
Mii sie podobasł i polecam!!
Mi się film bardzo podobał, te pierwsze sceny akrobacji po prostu świetne, a zakończenie tez czegoś uczy więc bardzo polecam. Widziałam już trzy razy i osoby które ze mną oglądały nigdy nie narzekały. W sumie ciekawy pomysł i wykonanie tez dobre:)
Nie wiem do czego sie nektorzy przypieprzaja. Ja zaczalem co prawda dopiero oglodac ale juz mi sie podoba. To jest sensacyjny film a nie jakas wybujana historia wymuszajaca w czlowieku 15h przemyslen o filmie. Masz siasc, rozluznic sie, wziac pepsi (ale kryptoreklama:P) do reki i ogladac blyski, stzaly, skoki i mistrzowska choreografie. I tak ma byc. Po co pieprzyc glupoty. Rownie dobrze mozna Pianiscie zazucic ze jest malo smieszny. Ale co ma piernik do wiatraka (oprocz maki:P) Glupie gadanie.
Nie ma co się ekscytować, są amatorzy takiego kina i będzie im się podobało, dla nich zmuszenie do pracy szarych komórek jest większym wyzwaniem niż przebiegnięcie maratonu i dla nich produkuje się takie filmy. Nie ma co tego krytykować, dobrzy by tylko było gdyby zdawali sobie sprawę że całe kino to nie skakanie po dachach, kopanie po twarzy i łamanie kości;) Są jeszcze inne formy sztuki przeznaczone dla nieco bardziej skomplikowanych umysłów, zwróć uwagę na prostotę języka ludzi kochających tylko taki rodzaj rozrywki: "zajefajne", "Ten film był fany. Było w nim dużo fanych akcji", "o c olubie szybka akcja szybkie samochody i laski heheh i feta", " Ten film jest zaj****** Ciągle w nim się coś dzieje :D Takie filmy to ja lubię :d", " Poscigi porachunki zajebiste fury strzelaniny napierdalanka non stop". Ten tendencyjny dobór cytatów pokazuje pewien rodzaj widza, jak ktoś powiedział dzisiaj żeby film zarobił duże pieniądze jako grupę docelową powinien mieć: "czarnego nastolatka, półanalfabetę" mimo iż chodziło tam o USA, takich nastolatków wśród białych nie brakuje;) Nikt nikogo nie zmusza na szczęście do oglądanie takich filmów.