13. dzielnica

Banlieue 13
2004
7,1 168 tys. ocen
7,1 10 1 167598
5,7 15 krytyków
13. dzielnica
powrót do forum filmu 13. dzielnica

Nudny kicz!!!

użytkownik usunięty

Każdy ma prawo lubić ten film i na pewno pod moim komentarzem będzie dużo wyzwisk itp ale ja uważam te to był strasznie nudny film po0nieważ fabuła w której bohaterowie muszą odnaleść bombe pojawiła się ok 10000 razy. Albo Damien (Cyril Raffaelli) w kasynie śmiechu warte. Tam było około 20 dobrze wuszkolonych i uzbrojonych ludzi a on nic nie miał ale i tak ich na luzie pokonał (coś mi tu zalatuje nudnawumi bajeczkami typu Superman w których główny bohater bez wysiłku rozpierdoli wszystkich ludzi na świecie. Bajeczka dla naiwnych dzieci.

ocenił(a) film na 9

pozwól że ja cie pierwszy powyzywam :)
Kurfa jak ci się nie podoba to po co oglądasz takie filmy ??!!!!!
I co z tego że fabuła się powtarza ??!! Realizacja i umiejętności bohaterów są na wysokim poziomie, i miło się ogląda ten film. Nudny ??
to ty chyba nie masz pojęcia co znaczy to słowo.
Masz prawo do swojego zdania, ale jeśli 13 Dzielnice oceniasz w ten sposób to twój gust jest masakrycznie beznadziejny !!!

ocenił(a) film na 10

Albo masz downa albo jestes nienormalny... ten film ma charakter!!! oprocz halb past death nie widzialem rownie dobrego filmu!!!!!!

ocenił(a) film na 8

No więc tutaj Cię zaszokuję bo nie mam zamiaru Cię wogóle obrażać. Każdy ma swój gust i swoje zdanie na temat filmu. Nie ukrywam że film mi się podobał bo akcja dla mnie była ciekawa, ale muszę przyznać że jeżeli chodzi o tą bombę to masz trochę racji. A co do Damiena to czasem mogę się kłócić, niemniej jednak powiem że i tutaj masz rację. Damien jak Sam Fisher tylko we francuskim wydaniu ;p. Masz prawo nie przepadać za filmem. Mimo że ja bardzo lubię ten film to każdy ma swoje zdanie.

P.S. Za jakiekolwiek błędy przepraszam. :)

użytkownik usunięty

--->gulajs328 chyba ty masz downa i jestes nienormalny to ze sie mu film nie podobal to nie znaczy ze musisz tak odrazu jechac widac ze jestes fanem filmow typu skakac robic salta i strzelac przy tym. Bo 10 dajesz samym takim filmom yamakasi 13 dzielnica mroczna dzielnica i ok to jest twoj gust ja do niego nic nie mam mozesz byc fanem nawet kaczora donalda ale jak komus sie film nie podoba to nie musisz po nim jechc jak po gownie kazy ma swoj gust

Mi tak film sie podobal 7/10 jak na swoj gatunek bo naprawde bylo na co popatrzec

ocenił(a) film na 10

Według mnie to ty masz 13 lub 14 lat i się nie znasz na prawdziwym kinie... film był super, podobał mi się... i klniesz bo jesteś pedziem któty lubi romanse...

luli luli....
według mnie był cool 9/10

muktar

"Według mnie to ty masz 13 lub 14 lat ..." tym mnie rozwaliłeś, film dla znawców...Przecież właśnie takie filmy robi się dla 13latków, bądź starszych, ale pozostających 13to latkami duchem i umysłem;)
P.S Po formie Twego wpisu oceniam Cię właśnie jako 13to latka, któremu wydaje się że wie co to "prawdziwe kino", dorosły, inteligentny człowiek nie napisze komuś "klniesz bo jesteś pedziem któty lubi romanse..." Bez obrazy, ale coś takiego świadczy o raczej niskim poziomie intelektualnym, nie pozwalającym wypowiadać się na temat "prawdziwego kina"

ocenił(a) film na 8

nudny to jest 007 tam łazi sobie kolo w garniturku rozwala wszystkich, i uwaga >>>nawet się nie kaleczy<<<<< też bym tak chciał :) to jest moim zdaniem nuda. 13 dzielnica is The best. "Wolność, równość i braterstwo -- Woda, gaz, prąd" ;))

ocenił(a) film na 10

Rozumiem cię, że tak oceniasz ten film-to rzecz gustu, a ponoć o gustach się nie dyskutuje, chciałem tylko podkreślić ze wlasnie film jest po to, że może wydarzyć sie tam wszystko, "20 dobrze wyszkolonych i uzbrojonych ludzi a on nic nie miał ale i tak ich na luzie pokonał ". Dlatego właśnie po to robi się filmy!:) Jeśli w filmie ma być to co w życiu to było by troche nudnawo :)I po to mamy kino :)

ocenił(a) film na 10
janusz_5

"(coś mi tu zalatuje nudnawumi bajeczkami typu Superman w których główny bohater bez wysiłku rozpierdoli wszystkich ludzi na świecie. Bajeczka dla naiwnych dzieci. "

Kij mnie obchodzi twoje zdanie ale z tym esem to już przegiąłeś. Jest w kij reczy, które mogą go zranić, tylko ty nawet o tym nie wiesz. Polecam czytać komiksy a nie bazować na filmach i co mi kolega przy piwku powiedział...

Mimo wesołej zabawy, jakiej zapewniło mi czytanie poniższych komentarzy, muszę się z tobą zgodzić. Ten film ratuje tylko, bądź co bądź, efektowny parkour.

użytkownik usunięty
szakalaka

Ja jeszcze dopisze że w prawie każdym poście jest troche racji. Np macie racje że każdy ma swój gust (bo ja lubie np. Tokyo Drift chociaż dla niektórych to jeden z najgorszych filmów ;p i nie mówcie nic na temat tego filmu tylko dlatego że ja go lubię poprostu teraz jakos prostuję pierwszego posta) i ja nikogo nie obrażam tylko wyra żam swoje poglądy na temat filmu (przyznam że niektóre słowa użyłem bez potrzeby jak np. "Nudny kicz!!!")

Ale przyznajcie że po 2 - 3 dniach po obejrzeniu filmu i popatrzeniu ogolnie na jego fabułę to jest ona dość prosta. I zgadzam się z postem powyżej że ten film ten ratuje tylko efektowny parkour (chociaz troszke go mało). Bardzo lubie 2 głównych aktorów ale mogli ich obsadzić w lepszych rolach...

I jeszcze co do wypowiedzi Mack:
"Jest w kij reczy, które mogą go zranić, tylko ty nawet o tym nie wiesz. Polecam czytać komiksy a nie bazować na filmach i co mi kolega przy piwku powiedział..."
tego troszke nie rozumiem :) bo mi chodzi o to że w kasynie nic go nie zraniło a powinien mieć przynajmniej problemy ;]

ocenił(a) film na 8

A, zgadzam się z tym, że jak na film oparty tylko o freerunning to scen go prezentujących było w nim zdecydowanie za mało (: I o ile Raffaelli aktorem (chociaż może należałoby powiedzieć kaskaderem-popisowcem) jest, czy też zaczyna być (świetne sceny w Die Hard 4.0), o tyle z Belle żaden aktor ;D

ocenił(a) film na 8

Widać, że autor tematu nie wie w jakim celu powstał ten film. "13 dzielnica" jest bardzo uboga pod względem fabuły, tutaj się zgadzam (jest ona tyleż chaotyczna, co zupełnie absurdalna), ale nie o fabułę chodziło w tym filmie, a o akcję i zaprezentowanie umiejętności tzw. parkourowców. Scena w kasynie, którą uznajesz za beznadziejną, czy też pierwsza scena, w której Leito ucieka ludziom Taha, powstały przede wszystkim po to, żeby zaprezentować umiejętności Raffaelliego i Belle oraz niesamowitość freerunningu (:

Za prezentację le parkour daję 8/10, za fabułę jakieś 3/10 (;