4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75806
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska
Dangeris

Ja również :) po zobaczeniu Urbanskiej w trailerze mało z krzesła ze smiechu nie spadłem,jak mozna obsadzic kogos takiego w wydawałoby się powaznym filmie?

ocenił(a) film na 6
Matteuush

ale cwierinteligenci z was mnie intresuje film a nie poszczegolni aktorzy kto gdzie bedzie gral malo mnie interesuje ale mozgow nie brakuje

Klubbe

Tylko, że taka "aktorka" jak Natasza Urbańska psuje cały obraz filmu. Historia tej bitwy jest godna poznania, chociaż w tym wypadku wydaje mi się, że film jest zrobiony pod szkoły, które pewnie tłumnie wybiorą się na film aby przybliżyć w jakimś stopniu wydarzenia z tamtego okresu.

ocenił(a) film na 1
nihil_23

i Borys i Natasza mają twarze nadające się do odegrania bolszewickich statystów

Dangeris

popieram ;)

Dangeris

Nie no Szyc to nie taki zły chyba, nie?

Dangeris

widziałem fragment jak strzela z ckmu, to myślałem że jakaś nowa komedia, a tu mi na końcu wyskakuje że niby Hoffman że bitwa Warszawska że dramat, no no niezła polewa z tego.

Dangeris

Właśnie wróciłem z przed premiery tego filmu i muszę przyznać, że Natasza nie dała popisu i poległa jako aktorka... Szyc i pozostali byli OK i chociaż nie psuli filmu. Efekty specjalne w tym 3D takie sobie, ale jak na pierwszy raz to dopuszczalnie. Jakość scen wojennych dobra i oczywiście HAPPY END.