4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75806
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

CO TO BYŁO? -.-

ocenił(a) film na 3

Masakra ;/ Tak zerżnięte z "Wróg u bram" z wieloma rzeczami, że tragedia! Czułem się jakbym oglądał po raz 1000 ten sam film! I ich spotkanie na końcu w szpitalu- śmiać się czy płakać? Fajna obsada- na prawdę, ale kto tak beznadziejnie porozdawał rolę? Owszem, nie wszystkie, raczej nawet nie większość, ale Pani Nataszo przykro mi- to była jakaś pomyłka. Co do 3D- dysponowali o wiele mniejszym budżetem niż standardowe filmy 3D w Hollywood ( z tego co wiem 4 albo nawet 10 razy mniejszym [czytałem 2 wersje]) więc nie bd się czepiać. Co było z tej bitwy? Można to wszystko skrócić w 10 min! Całość tego po co wszyscy tam przyszli. Zdobycie Kijowa przecież w historii Polski moim zdaniem było jednym z najzabawniejszych zdobyć miast, a tu... właściwie w ogóle to nie było pokazane. Piłsudski zapie...alał sam?! Bo ten film tak właśnie mówi, a do końca nie chce mi się w to wierzyć - oczywiście... chwała mu, ale tu było na prawdę pokazane, że WSZYSTKO robi sam. Zbyt często komedia... a to jak powiedzieli (bodajże Samuel [Wojciech Solarz] lub Anatol [Piotr Głowacki]) My we dwóch... i cała sala w śmiech- przepraszam bardzo- to jest rok 1920! Właśnie... co do nazwy... Uważam, że wystarczyłoby zmienić ok 20min filmu, nawet nie, by zrobić to o zupełnie innym momencie historycznym (pomijając fakt, że bolszewicy mieli swoje mundury, i tylko to ich cechowało.. no i oczywiście j. rosyjski)
Dno? Jeszcze bardziej tak sądzę gdy rano jadąc do szkoły słyszałem recenzję tego filmu- o mało recenzent się nie zesikał z zachwytu -.- Kur..a! Wyrażajcie swoje zdanie kochani recenzenci, a nie takie, które byłoby najbardziej na miejscu! Jak dla mnie ten film nawet obraża z lekka osoby, które zginęły w ten czas za Polskę. Panie Hoffmanie- melduję spieprzenie zadania. Ciężko jest oglądając raz film napisać dokładnie co mi się nie podobało, bo tego było za dużo, a oglądając to drugi raz, chyba bym zasnął. Oczywiście nie polecam... Kurde! A ja się nastawiłem, że ten film dupę mi urwie i dupę zobaczyłem -.-