4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75806
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

Żenująca gra aktorska p. Urbańskiej. Totalna chęć wypromowania jej jako aktorki. Film powinien mieć tytuł "Natasza Urbańska z elementami bitwy warszawskiej". Borys Szyc nie nadaje się to roli żołnierza w tym filmie. Marne treści merytoryczne. Film raczej nie zachęci młodych Polaków do wnikania w historię Polski, ale ich zniechęci. Żałosne efekty 3d - albo jakiś kapelusz zasłania pół ekranu, albo krople krwi spadające na kamerę. Walki przedstawione w zbyt szybkim tempie jak na 3D - każde przyspieszenie akcji skutkuje tym, że widz nie wie co się dzieje. Pozytywna gra Adama Ferency. Według mnie stracone pieniądze.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
Nawac

Podobne wrażenia. Tzn część scen jak na 3d za szybka, miałem wrażenie że spadły mi moje okulary korekcyjne bo wszystko było zamazane ;-). Poza tym pozostałe efekty 3d całkiem fajne, wjeżdżający pociąg na widzów czy koń wychodzący prawie z ekranu. N. Urbańska moim zdaniem przebarwiona, i do tego jakieś 1/3 jej grania to śpiewanie i tańczenie, czułem się jakbym oglądał jeden z jej programów w tv. Szyc w roli hmm, średnio. Pozostał mu ten luz z ulicy którego moim zdaniem nie powinno być w takim filmie. Moja ocena 6/10. Warto pójść i zobaczyć samemu, drugi raz bym nie poszedł. Aha, średnio podobał mi się sam scenariusz, praktycznie Sienkiewicz.

ocenił(a) film na 4
Nawac

Wg mnie to, że widz nie wie co się dzieję to celowe działanie. Myślę, że chcieli pokazać tu zamęt i chaos podczas bitwy.